Καθησυχαστικοί εμφανίζονταν κύκλοι του υπουργού

Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το «μίνι κραχ» στο Χρηματιστήριο για τις τράπεζες αλλά και το ρεπορτάζ του Bloomberg που σημειώνει ότι οι μετοχές των τραπεζών έχουν υποχωρήσει περίπου 97% από την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία το 2015.

«Βγήκε ο Bloomberg και δημιούργησε ένα κλίμα, οι αγορές πάντα υπεραντιδρούν» σχολίαζαν κύκλοι του κ. Τσακαλώτου. Σε ερώτηση αν προκαλεί ανησυχία αυτό το σκηνικό, οι ίδιοι κύκλοι απάντησαν: «Οχι, καθόλου…»

Ο κ. Τσακαλώτος ενημερώνοντας νωρίτερα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Πρότασή μας είναι να μην υπάρχουν μειώσεις συντάξεων, δεν υπάρχει λόγος, δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο». Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει χώρος για αντίμετρα, ίσως όχι σε τρία, αλλά σε 4 χρόνια».

Οπως πρόσθεσε η απάντηση της Κομισιόν για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου. Μάλιστα σημείωσε ότι όπως όλα τα κράτη-μέλη έτσι και η Ελλάδα θα καταθέσει έως τις 15 Οκτωβρίου στην Κομισιόν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ακόμη κι αν δεν πειραχτούν οι συντάξεις, όχι απλά πιάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά θα υπάρχει υπεραπόδοση.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.