Το μάζεμα των καλοκαιρινών και των χειμωνιάτικων ρούχων ανάλογα με την εποχή είναι μια σχετικά χρονοβόρα και βαρετή για πολλούς διαδικασία.

Ωστόσο, για να φυλάσσονται σωστά τα ρούχα μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναφορέσουμε θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες και το ιδανικό είναι να ακολουθείτε κάποια βήματα.

Δείτε παρακάτω τρία βήματα για το σωστό μάζεμα των καλοκαιρινών ρούχων…

Πλύντε τα

Πριν αποθηκεύσετε τα ρούχα σας, καλό είναι να τα πλύνετε. Οι λεκέδες, λίγο άρωμα που έχει απομείνει είναι εστία μικροβίων και μούχλας, οπότε βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο. Στεγνώστε τα σωστά και διπλώστε τα καλά. Επιπλέον είναι καλύτερα να τα ρολάρετε παρά να κάνετε τσακίσεις, που μπορούν να τσαλακώσουν το ρούχο για τα καλά.

Επιλέξτε κουτιά αποθήκευσης και όχι σακούλες

Καλύτερα να αποφύγετε τις πλαστικές σακούλες που δεσμεύουν υγρασία και μούχλα και προτιμήστε κουτιά αποθήκευσης ή συσκευασίες που κλείνουν με φερμουάρ. Επιπλέον προτιμήστε διαφανείς συσκευασίες για να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δείτε τι υπάρχει μέσα.

Κρατήστε μακριά το σκόρο

Βοηθήστε τα ρούχα να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και μην αμελείτε να το κάνετε σε κάθε κουτί αποθήκευσης. Αρωματικά φύλλα και σακουλάκια λεβάντας είναι ιδανικά για να κρατήσεις το σκόρο μακριά από τα ρούχα και αφήνουν μια πολύ ωραία μυρωδιά.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.