Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου θα ληφθεί πιθανότατα η απόφαση για την περικοπή ή μη των συντάξεων, στο πλαίσιο της εξέτασης του προσχεδίου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Το ελληνικό ζήτημα δεν είναι στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup την 1η Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αλλά δεν απέκλεισε να συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης.

Οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, ανέφερε ο ίδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την περικοπή των συντάξεων, ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει η «πλήρης εικόνα».

«Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», εξήγησε ο αξιωματούχος.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.