Αυτό το γλυκό μοιάζει με σουφλέ που δεν έχει φουσκώσει και φτιάχνεται μόνο από αυγά, ζάχαρη, λίγο αλεύρι και παρθένο ελαιόλαδο.

Ονομάζεται pão de ló και η συνταγή είναι του Nuno Mendes από την Taberna do Mercado του Λονδίνου. Ο Mendes ενθαρρύνει τους πελάτες του να βουτούν με τα κουτάλια τους κατευθείαν στη λαδόκολλα.

Για 4 άτομα (για παραπάνω άτομα, πολλαπλασιάστε τις δόσεις):

  • 100 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 4 ολόκληρα αυγά + 1 κρόκος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το σερβίρισμα: 3 κ. σ. ελαιόλαδο, νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. και απλώστε πάνω του λαδόκολλα.
  • Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη, τα αυγά και τον κρόκο και χτυπήστε τα με ένα μίξερ χειρός για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα αέρινο μείγμα.
  • Απαλά ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι.
  • Ψήστε για 8 λεπτά, ή μέχρι το κέικ να δέσει, αλλά είναι ελαφρώς νερουλό στο κέντρο.
  • Αφήστε το γλυκό το να σταθεί για 1–2 ώρες ώστε να δημιουργηθεί από πάνω κρούστα.
  • Ραντίστε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι.
  • Καταναλώνεται σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

 

 

 

Από το βιβλίο Lisboeta: Recipes from Portugal’s City of Light του Nuno Mendes, εκδ. Bloomsbury

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.