Πέραν της αποτυχημένης διεύρυνσης προς τα δεξιά και αριστερά του πολιτικού φάσματος, αυτό που έκανε αίσθηση από τις επιλογές του πρωθυπουργού στον πρόσφατο ανασχηματισμό ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Μιας ομάδας που είναι απόλυτα έμπιστοι του Αλέξη Τσίπρα και που θα δώσουν τη μάχη, σε όλα τα μέτωπα, για το καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές.

Κάποιοι, μάλιστα, μιλούν και για τη νέα γενιά πολιτικών που θέλει να αναδείξει ο πρωθυπουργός για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν επιστρέψει στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Οι λεγόμενοι και «τσιπροφύλακες», η νέα «αυλή» του πρωθυπουργού, θα εφαρμόσει το σύνθημα «ή αυτοί ή εμείς», δηλαδή η σκληρή γραμμή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Κι όχι μόνο μέχρι τις επόμενες εκλογές, αλλά και αργότερα καθώς το 2019 και το 2020, εκτιμούν στο Μαξίμου, θα έχει βαριά πολιτικά γεγονότα και θα χρειαστούν όλα τα όπλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αφήσει εκτός κυβέρνησης και αποφάσεων στελέχη που βρίσκονται απέναντί του, όπως ο Νίκος Φίλης και κάποιοι από την ομάδα των «53». Και γενικά στελέχη που βρίσκονται πιο… αριστερά από τη νέα γραμμή της Κεντροαριστεράς που θέλει ο ίδιος να οικοδομήσει και να ηγηθεί απέναντι στην Κεντροδεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η αναβάθμιση του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος έγινε πρώτος τη τάξει υπουργός. Ούτε βεβαίως και η παραχώρηση στον νεαρό δικηγόρο, Μιχάλη Καλογήρου, του κρίσιμου χαρτοφυλακίου της Δικαιοσύνης σε μια περίοδο που αναμένεται «καυτή». Ο κ. Καλογήρου είναι εκλεκτός και της στενής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού, πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, ενώ έχει καλές σχέσεις και με τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Στη νέα «αυλή» του κ. Τσίπρα εντάχθηκε ο νυν υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, στενός συνεργάτης και άνθρωπος του Νίκου Παππά.

Βεβαίως, η ομάδα ενισχύθηκε με την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Νοτοπούλου ενώ υπήρχε ήδη η ομάδα των νεαρών συνεργατών, δηλαδή η Εφη Αχτσιόγλου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Κων. Στρατής στο υπουργείο Πολιτισμού.

Παραμένει ισχυρό χαρτί και από τους πλέον έμπιστους ο Δημ. Τζανακόπουλος, ενώ ο Νίκος Παππάς είναι από τους παλιούς συνεργάτες ο μοναδικός ίσως που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό.



Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει, πλην του Νίκου Παππά όλοι οι υπόλοιποι είναι νέοι πολιτικοί και δεν είναι… βουλευτές. Δεν έχουν εκλεγεί ποτέ, είναι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί που είναι σίγουρο ότι θα διεκδικήσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και θα φτιάξουν (εφόσον εκλεγούν) τη νέα ομάδα βουλευτών που θα εμπιστεύεται ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα.

Κάποιοι παλαιότεροι «σύντροφοι», πάντως, έχουν αρχίσει και αντιδρούν με τη νέα γενιά στελεχών που προετοιμάζονται για βουλευτές, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργήσει εντάσεις μέσα στο κόμμα.

Εντάσεις που καλείται να διαχειριστεί ο νέος γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αναλαμβάνει και το έργο της αναδιοργάνωσης του κόμματος και της σύνταξης των λιστών για τις πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που έπονται.

Ο κ. Σκουρλέτης θα αποτελέσει και τον συνδετικό κρίκο του Μαξίμου με την εσωκομματική αντιπολίτευση των «53» και ειδικά με τον Ν. Φίλη ο οποίος δεν φείδεται των σκληρών δηλώσεων κατά της κυβέρνησης και αντιτίθεται στα «τυφλά» ανοίγματα που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.