Υπάρχει κάτι στα όμορφα μαλλιά που μας κάνει αυτόματα να νιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Στην πραγματικότητα, η ιστορία της Ραπουνζέλ δεν είναι και τόσο εξωφρενική, αφού κάθε τρίχα μαλλιού μπορεί να σηκώσει 100 γραμμάρια. Αν πολλαπλασιάσετε το νούμερο με τις τρίχες της κεφαλής σας, μπορείτε να αντέξετε το βάρος δύο…ελεφάντων!

Διαβάστε λοιπόν τι πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε υγιή και μακριά μαλλιά.

1. Δε λούζεστε συχνά

Υπάρχει η αντίληψη ότι το να αφήνετε τα μαλλιά σας άλουστα για μία ημέρα παραπάνω, κάνει καλό διότι το συχνό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής.

Ωστόσο, αν δε λούζεστε συχνά, μπορεί να επηρεαστεί η ανάπτυξη και η δύναμη της τρίχας σας. Θα αφήνατε το πρόσωπό σας άπλυτο για μία εβδομάδα.

Αν δεν καθαρίσετε τη λιπαρότητα και τα υπολείμματα από το κεφάλι σας, θα δημιουργήσετε ανθυγιεινές συνθήκες στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Καλό είναι να λούζεστε κάθε τρίτη ημέρα και αν έχετε λιπαρές ρίζες, κάθε δεύτερη ημέρα.

2. Χρησιμοποιείτε εργαλεία styling μαλλιών

Όσο και αν αγαπάτε να πειραματίζεστε με νέα χτενίσματα, όσο και αν απολαμβάνετε τα απολύτως ίσια μαλλιά σας, πρέπει να αποφεύγετε τη συχνή χρήση των εργαλείων για τα μαλλιά. Ακόμα και όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, χρησιμοποιήστε το στη λειτουργία του δροσερού αέρα.

Γενικά, η θερμότητα όλων αυτών των συσκευών μπορεί να κάψει τα μαλλιά σας και να προκαλέσει βλάβη στους θύλακες της τρίχας.

3. Πιάνετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά

Όταν πιάνετε τα μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά και τα αφήνετε έτσι για ώρες, υπάρχει ο κίνδυνος να «τραυματίσετε» τις τρίχες σας με αποτέλεσμα να φθαρούν και τελικά να κοπούν.

Προτιμήστε λοιπόν να τα αφήνετε κάτω και όποτε θέλετε να τα πιάσετε να προτιμάτε ένα πιο χαλαρό πιάσιμο.



4. Εφαρμόζετε κακής ποιότητας προϊόντα

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε σαμπουάν, προσέξτε να προμηθευτείτε ένα χωρίς λαυρυλοθειικό νάτριο (SLS), το οποίο είναι σκληρό με τα μαλλιά σας, αφυδατώνοντάς τα.

Επίσης να αποφεύγετε το (ουσιαστικά το επιτραπέζιο αλάτι), καθώς και τις parabens, οι οποίες μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των ορμονών σας και να προκαλέσουν τριχόπτωση.

5. Δε χτενίζεστε σωστά

Η λάθος βούρτσα ή χτένα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις τρίχες σας, επομένως είναι σημαντικό να προμηθευτείτε μία χτένα καλής ποιότητας και ειδική για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών.

Ξεκινήστε βουρτσίζοντας από κάτω προς τα πάνω, διαφορετικά είναι πιο πιθανό να αφαιρέσετε κάποιες τρίχες σας στην προσπάθειά σας να λύσετε τους κόμπους.

Επίσης, μη χτενίζεστε όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμη βρεγμένα γιατί έτσι σπάνε ευκολότερα.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.