«Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας – Στη Βουλή το θέμα των παιδικών σταθμών -Κατέθεσε ερώτηση η ΝΔ

Τουλάχιστον 35.000 παιδιά δεν θα μπορέσουν να μπουν σε παιδικούς σταθμούς παραδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλας.



Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καρέλας, αναφέρει ότι «έχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός», ανέφερε και πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχουν συνολικά 5.000 παιδικοί σταθμοί, από τους 3.000 που υπάρχουν σήμερα.

Ο κ. Καρέλας δεσμεύτηκε ότι τον Σεπτέμβρη θα δοθούν αχρησιμοποίητα Voucher σε όσους έχουν μείνει από έξω.

Στη Βουλή το θέμα των παιδικών σταθμών -Κατέθεσε ερώτηση η ΝΔ

Στη Βουλή πάει το θέμα των παιδικών σταθμών η ΝΔ, με την τομεάρχη Παιδείας του κόμματος Νίκη Κεραμέως να καταθέτει σχετική ερώτηση.

Οπως παραδέχθηκε χθες ο γγ του υπουργείου Εργασίας φέτος θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 35.000 παιδιά, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού. Ο γγ του υπ. Εργασίας προσπάθησε να απεμπολήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης και να τις ρίξει στους δήμους.

Η κυρία Κεραμέως κατέθεσε στους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας ερώτηση στη Βουλή καλώντας τους να απαντήσουν με στοιχεία για το πόσα παιδιά μένουν εκτός, πότε σκοπεύει να φτιάξει τους 2.000 νέους παιδικούς σταθμούς που υπόσχεται η κυβέρνηση, και πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Ολόκληρη η ερώτηση της  κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής:

«Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών:  είναι άδικο και το κάνετε πράξη»

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2018

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή την παραδοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας ότι 35.000 παιδιά δεν θα έχουν θέση φέτος σε παιδικούς σταθμούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:
• Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση
• Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου

Θέμα: «Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών: είναι άδικο και το κάνετε πράξη»

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2018

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Δημήτρη Καρέλα, φέτος, περίπου 35.000 παιδιά δεν έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Για άλλη μια χρονιά, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες συλλήβδην της Κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δε θα μείνει χωρίς θέση σε παιδικό σταθμό, όχι μόνο παραμένουν παιδιά εκτός σταθμών, αλλά ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι.

Κατόπιν των ανωτέρω, και ενώ πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, ερωτάσθε:

1. Πόσα παιδιά θα βρεθούν φέτος εκτός παιδικών σταθμών;
2. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο πλήττει ευθέως ιδιαιτέρως τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα;
3. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η βούληση της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 5.000 παιδικοί σταθμοί από τους 3.000 που υπάρχουν σήμερα. Πώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε την εν λόγω δέσμευση και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος;
4. Πότε θα εκκινήσει η διαδικασία αναδιανομής των μη χρησιμοποιημένων vouchers;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.