Δεν πρόκειται εδώ για μια σαλάτα που καταλήγει να είναι ξερή και χρειάζεται ποσότητες μαγιονέζας για να συνέλθει.

Είναι μια απολύτως ζουμερή συνταγή, με φρέσκια ντοματίνια και σάλτσα πέστο. Προσθέτω και λίγο μπέικον για νοστιμιά.

Υλικά

  • 6-8 φέτες μπέικον
  • 1 κουτί μακαρόνια της αρεσκείας σας, ολικής
  • 1/2 φλυτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 1/2 κουταλάκι άνιθο και σχοινόπρασο
  • Αλάτι και πιπέρι

Υλικά για το πέστο βασιλικού

  • 2 φλυτζάνια φρέσκο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουταλίτσα μπούκοβο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλίτσες κόκκινο ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για το πέστο: βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και κάντε μια πηχτή σάλτσα
  • Δοκιμάστε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι και προσθέστε
  • (Η σάλτσα πέστο διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες)
  • Στο μεταξύ, σε τηγάνι ροδίστε καλά το μπέικον και τυλίξτε το σε χαρτί κουζίνας
  • Σε άφθονο νερό βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, al dente
  • Σε μεγάλο μπολ βάλτε τα μακαρόνια, το μπέικον, τα ντοματίνια, τις ελιές, το πέστο βασιλικού και τον άνιθο
  • Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρετε

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.