Το χρηματιστήριο συλλεκτικών αυτοκινήτων βρίσκεται στο limit up τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό και οι φανατικοί συλλέκτες δεν διστάζουν κάποιες φορές να επενδύσουν ακόμα και σε οχήματα που δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Όπως για παράδειγμα στην εικονιζόμενη Porsche η οποία πουλήθηκε τρακαρισμένη από τον προηγούμενο κάτοχό της σε δημοπρασία που έλαβε χώρα το τριήμερο 23-25 Αυγούστου στο Monterey Car Week και μάλιστα σε αστρονομική τιμή.

Πρόκειται για μια Porsche 959 Komfort του 1987 για την οποία ο νέος ιδιοκτήτης της πλήρωσε 467.000 δολάρια ΗΠΑ!

Το αυτοκίνητο, που δημοπρατήθηκε από την Mecum Auctions, φέρει εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό του μέρος τις οποίες υπέστη όταν το τρέιλερ που το μετέφερε, έφυγε από τη βάση του και έπεσε πάνω σε δέντρο, καταστρέφοντας τον προφυλακτήρα, το καπό, τη μάσκα και προκαλώντας ζημιά στον τροχό του συνοδηγού.

Παρ’ όλα αυτά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο βίντεο, το αυτοκίνητο είναι λειτουργικό και κινείται έστω και αν χρειάστηκε πατέντα για τον τροχό που λείπει.

 

 

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι δεν υπέστη ζημιές ο κινητήρας ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Η Porsche 959 Komfort είναι μοντέλο περιζήτητο με την τιμή της στην αγορά των συλλεκτών να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια. Μόλις 249 αντίτυπα βγήκαν στην παραγωγή γεγονός που την καθιστά σπάνια και της προσδίδει μεγαλύτερη αξία. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1986 ήταν το ταχύτερο street-legal αυτοκίνητο παραγωγής. Κατασκευάστηκε με βάση τους κανονισμούς του θρυλικού Group B και στην ουσία ήταν ένα αγωνιστικό που μπορούσε νόμιμα να κυκλοφορεί στο δρόμο.

 

Με μόνιμη τετρακίνηση και έναν 6κύλινδρο φλατ κινητήρα 2,8 λίτρων με διπλό τούρμπο απόδοσης 444 hp, η 959 Komfort ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα των 80s.

 

Χρειαζόταν 3,6 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία του 0-96 χλμ/ώρα, ενώ η τελική της ταχύτητα άγγιζε τα 317 χλμ/ώρα.

Η συγκεκριμένη έχει διανύσει 5.885 χιλιόμετρα. Μπορεί για τα δεδομένα του μοντέλου η τιμή να θεωρείται προσιτή, ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να την επισκευάσει και να τη φέρει στην αρχική της κατάσταση.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.