Νίκη απέναντι στη Βίντι και έτοιμη για την πρόκριση η «Ένωση»

Με κεκτημένη ταχύτητα ήρθε η ΑΕΚ από τους αγώνες με τη Σέλτικ καθώς για τον γύρο των πλέι οφ του Champions League η «Ένωση» επικράτησε με της Βίντι στην Ουγγαρία.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την καλύτερη εικόνα για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και αν και γλύτωσε από τον κακό της εαυτό στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης πήρε την πολύτιμη νίκη στην έδρα της αντιπάλου της.

Το παιχνίδι της υπομονής θέλησε να εφαρμόσει η γηπεδούχος ομάδα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κάνοντας πολλές πάσες πίσω από τη σέντρα. Τα σουτ των Λιβάγια και Μπακασέτα δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα των αντίπαλο τερματοφύλακα και το πρώτο 20λεπτο κύλησε με ελάχιστο θέαμα.

Κομβικό σημείο της αναμέτρησης ήταν το 22′ όταν και ο Χούστιγκ πάτησε επικίνδυνα τον Μπακασέτα στο καλάμι και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον η ΑΕΚ θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό της κάτι και το οποίο κατάφερε. Στο 35′ ο Χούλτ συγκλίνοντας εξέθεσε τον αντίπαλό του και από την κορυφή της περιοχής ο Μπακασέτας σούταρε με δύναμη. Ο Κόβασικ απέκρουσε δύσκολα, ο Κλωναρίδης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και παίρνοντας το ριμπάουντ άνοιξε το σκορ.

Λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος η Βίντι θέλησε να πιάσει στον ύπνο την ΑΕΚ και να ισοφαρίσει. Μετά από τεράστιο κενό στην αμυντική γραμμή των «κιτρινόμαυρων» στο 39′ ο Φιόλα βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Μπάρκα, ωστόσο ο Έλληνας πορτιέρο κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Η «Ένωση» συνέχισε να πιέζει για να πετύχει ένα ακόμη γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Μάνταλος με υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας «βρήκε» τον Κλωναρίδη, όμως η επιλογή του Ελληνοβέλγου δεν ήταν καλή και ο τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που σταμάτησε το πρώτο. Η ΑΕΚ πίεσε με μοναδικό σκοπό την επίτευξη ενός ακόμη τέρματος. Στο 49′ ο Μπακασέτας βρέθηκε έξω από την περιοχή και παρά το γεγονός ότι είχε τρεις αντιπάλους μπροστά του με έναν «κεραυνό» έκανε το 2-0.

Στο 54′ σε φάση όμοια με την οποία ο Χούστιγκ αποβλήθηκε ο Ιταλός διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Μπακασέτα, αφήνοντας και τις δύο ομάδες με 10 παίκτες.

Αν και το μομέντουμ παρέμεινε υπέρ της ΑΕΚ η Βίντι ήταν αυτή που σκόραρε. Ο Λάζοβιτς πέρασε τον Λαμπρόπουλο στο 68′ και απέναντι από τον Μπάρκα πλάσαρε σωστά μειώνοντας σε 2-1.



Με τον ρυθμό πλέον υπέρ της η Βίντι πίεσε για την ισοφάριση την οποία άγγιξε στο 78′ με τον Νεγκό, όμως η τύχη ήταν με το μέρος των πρωταθλητών Ελλάδας και το σουτ του προ κενής εστίας πέρασε άουτ.

Ο Ουζουνίδης απέσυρε στο 82′ τον Κλωναρίδη και πέρασε τον Λόπες, θέλοντας να βρει την αμυντική ισορροπία που έχασε η ομάδα του μετά το 60′.

Στα ελάχιστα λεπτά που απέμειναν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό και να φύγουν από την Ουγγαρία με το πολύτιμο 2-1 υπέρ τους, επεκτείνοντας παράλληλα το ευρωπαϊκό αήττητο της στις 12 αναμετρήσεις.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: 25′ Λάζοβιτς, 31′ Νεγκό – 25′ Κλωναρίδης, 37′ Γαλανόπουλος

Κόκκινες κάρτες: 22′ Χούστιγκ – 53′ Μπακασέτας

Βίντι (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβασικ, Βινίσιους, Γιουχάζ, Νεγκό, Στοπίρα, Χάτζιγκ, Χούστιγκ, Φιόλα, Νίκολοφ (54′ Σέποβιτς), Λάζοβιτς, Κοβακς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χούλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66′ Άλεφ), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (82′ Λόπες), Μάνταλος, Λιβάγια (86′ Πόνσε)

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.