Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρία χρήσιμα αντικείμενα της κουζίνας που… λήγουν

12 Αυγούστου, 2018 by Σταματίνα

Υπάρχουν πολλά εργαλεία στην κουζίνα που δύσκολα μπορούμε να τα αποχωριστούμε καθώς τα χρησιμοποιούμε ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι κάποια από αυτά έχουν… ημερομηνία λήξης, δηλαδή πρέπει να αντικαθίστανται μετά από κάποιο καιρό λόγω φθοράς.

Δείτε μερικά από αυτά…

Σπάτουλες σιλικόνης

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο και βολικό εργαλείο στην κουζίνα αλλά θα πρέπει να αντικαθίσταται σχετικά συχνά σε σχέση με άλλα σκεύη. Η αλλαγή χρώματος, τα γδαρσίματα αλλά και το λιώσιμο κάποιον εξ αυτών στις άκρες είναι σημάδια άμεσης αντικατάστασης. Με μια μέση χρήση αυτό συμβαίνει κάθε δύο χρόνια περίπου.

Αντικολλητικά τηγάνια

Όταν η επιφάνεια του τηγανιού σας έχει γεμίσει με γρατζουνιές και γδαρσίματα από την μάταιη προσπάθεια σας να ξεκολλήσετε την ομελέτα τότε ήρθε η ώρα για αντικατάσταση. Συνήθως τα αντικολλητικά σκεύη έχουν χρόνο ζωής τα 3-4 χρόνια.

Πλαστικές επιφάνειες κοπής

Με την έντονη χρήση οι επιφάνειες κοπής αποκτούν χαρακιές με αποτέλεσμα την δημιουργία εστίας μικροβίων. Οι βαθιές αυλακώσεις στις πλαστικές επιφάνειες κοπής μαζεύουν υπολείμματα τροφών κάτι το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Θα ήταν καλό να αντικαθίστανται ανά 2-3 χρόνια.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 12 Αυγούστου, 2018 at 14:02 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply