Ενα άλμα ήταν αρκετό για τον Μίλτο Τεντόγλου, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τον τελικό τοy μήκους, στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Ο βενιαμίν της ελληνικής ομάδας έδειξε τα δόντια του και με άλμα στα 8,15 μ. (1,3) προκρίθηκε στον τελικό της Τετάρτης. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εκτίμηση πως είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Ο σημερινός ήταν ο ένατος αγώνας του Τεντόγλου με άλμα πάνω από τα 8,00 μ. και ο έβδομος πάνω από τα 8,15 μέτρα.



Ο Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό με την κορυφαία επίδοση, ενώ ο δεύτερος μόλις αθλητής, που πέρασε το όριο ήταν ο Γερμανός Φάμπιαν Χέινλε με 8,02 μ., επίδοση κοντά στο φετινό του 8,04 μέτρα. Ο κορυφαίος φέτος στην Ευρώπη Ράντεκ Γιούσκα πέτυχε 7,87 μ., ενώ ο μοναδικός εκπρόσωπος του βάθρου, πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ Μικέλ Τορνέους ήταν ο τρίτος στο β΄γκρουπ με 7,91 μέτρα.

Αποτελέσματα
Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,15 μ.
Χέινλει (Γερμανία) 8,02 μ.
Τορνέους (Σουηδία) 7,91 μ.
Ογιακού (Ιταλία) 7,90 μ.
Μπράμπλε (Μ. Βρετανία) 7,89 μ.
Γιούσκα (Τσεχία) 7,87 μ.
Νικιφόροβ (Ουκρανία) 7,86 μ.
Νίλσον (Σουηδία) 7,78 μ.
Βικτορίν (Γαλλία) 7,76 μ.
Γκομίζ (Γαλλία) 7,75 μ.
Μαϊλαί (Αλβανία) 7,71 μ.
Οι πρώτες δηλώσεις του Μίλτου:

segas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.