Λήγει σήμερα τα μεσάνυκτα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

Με εξαίρεση τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και όσους ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, όπου η προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου με βάση τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.




Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να το κάνουν σήμερα, ενώ έως αύριο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Μέχρι την Παρασκευή είχαν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε σύνολο 6.240.000 φορολογούμενων.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιμερίσουν την πληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις μέσω της χρήσης της πιστωτικής τους κάρτας ή μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.