Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι αγνοούμενοι από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχουν φτάσει πλέον τους 25!

Ολοένα και μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, πριν έξι ημέρες. Οπως ανακοίνωσε επίσημα απόψε η Πυροσβεστική, οι αγνοούμενοι έχουν φτάσει στους 25. Κάτι που σημαίνει ότι η μοιραία λίστα των νεκρών αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις…

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, ανακοίνωσε ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ολοκληρώσει την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ 28 σάκοι με σορούς ακόμα εκκρεμούν προς ταυτοποίηση (μπορεί να περιέχουν παραπάνω από ένα DNA έκαστος ή περισσότεροι σάκοι να έχουν ένα DNA).

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής κατέληξαν, προκαλώντας σύγχυση, καθώς δεν αποσαφήνισε τον συνολικό αριθμό των μέχρι τώρα θυμάτων και αν οι τέσσερις περιλαμβάνονται στη μακρά λίστα των θυμάτων ή αν πρόκειται για νέους νεκρούς.

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο ΣΚΑΪ απόψε επικοινώνησε με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, το οποίο ανέφερε ότι τέσσερα άτομα είχαν καταλήξει τις προηγούμενες ημέρες και δεν πρόκειται για νέους νεκρούς.

Η Πυροσβεστική μάλιστα διευκρίνησε ότι το Σώμα δεν μπορεί να δώσει συνολικό αριθμό νεκρών επαναλαμβάνοντας απλά τον αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων και όσων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Λίγο μετά τις 21:00 έβγαλε και διευκρινιστική ανακοίνωση αναφέροντας:  «Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους. Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.