Συχνά αποθηκεύουμε στα ντουλάπια και τα ράφια του μπάνιου διάφορα προσωπικά είδη υγιεινής αλλά δεν είναι πάντα ο κατάλληλος χώρος γι’ αυτά.

Ένα από τα πιο γνωστά αντικείμενα που θα πρέπει να προστατεύουμε από τα μικρόβια του μπάνιου είναι η οδοντόβουρτσα, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Δείτε μερικά ακόμη που καλύτερα να βγάλετε από το μπάνιο σας.

Ξυραφάκια

Η υγρασία μπορεί να ευνοήσει την οξείδωση της λεπίδας από το ξυραφάκι γρηγορότερα. Προστατεύστε το αφήνοντάς το σε ξηρό σημείο.

Φάρμακα

Η υψηλή θερμοκρασία από τους υδρατμούς και η υγρασία μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα των φαρμάκων που έχουν ανοιχτεί, μικραίνοντας την ημερομηνία λήξης. Αυτό ισχύει από τα απλά παυσίπονα μέχρι και το αντισυλληπτικό χάπι. Καλύτερα να βάζετε τα φάρμακα συγκεντρωμένα σε ένα ψηλό ντουλάπι της κουζίνας.

Βούρτσες και πινέλα μακιγιάζ

Οι βούρτσες και τα πινέλα του μακιγιάζ μέσα στο μπάνιο, παγιδεύουν μύκητες και βακτήρια. Είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύετε σε ένα νεσεσέρ στο δωμάτιό σας και να μην ξεχνάτε να τα πλένετε συχνά.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.