Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Ελληνικής Αστυνομίας εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Ιουλίου για το έργο Ολοκλήρωσης της Ημιτελούς Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών, κτήριο, όπου θα στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών με όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Την αποπεράτωση του εν λόγω έργου επιζητά εδώ και χρόνια η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ώστε με τις απαιτούμενες μετασκευές που θα γίνουν να μετατραπεί το κτήριο σε Αστυνομικό Μέγαρο, το οποίο θα αποσυμφορήσει τις αστυνομικές υπηρεσίες των Γρεβενών που ασφυκτιούν στο υπάρχον κτήριο που είναι ακατάλληλο, ενώ θα συμβάλει στην ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών. Η ολοκλήρωση των κτηριακών υποδομών της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων έχει προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της ΣΑΕ.




Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Δημοσίας Τάξης με απόφασή του στις 26-05-2005 μεταξύ άλλων αποφάσισε η εκτέλεση του έργου «Αναδιάρθρωση – επέκταση Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών» να γίνει από την τότε Κρατική Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 6.450.137,10 €. Στο κτιριακό συγκρότημα της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών που ήταν το αντικείμενο του παραπάνω έργου, έχουν γίνει ο σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι τοιχοποιίες, η σκεπή, τα εσωτερικά επιχρίσματα και ένα μέρος από τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και θέρμανσης. Στις 20-11-2013 έγινε η οριστική παραλαβή του ημιτελούς κτιρίου αφού προηγήθηκε η διάλυση της σύμβασης του έργου.

Προσφάτως η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να ολοκληρώσει το υπόψη ημιτελές κτίριο με στόχο την αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών που της ανήκουν για την κάλυψη υπαρχουσών αναγκών της Αστυνομίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συνταχθεί με την συμβολή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η αναγκαία μελέτη για την ολοκλήρωση της ημιτελούς Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών, η οποία εγκρίθηκε στις 3-4-2018 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οικοδομικές και ηλεκτρολογικές, απαραίτητες για τη λειτουργική προσαρμογή και την γενικότερη αναβάθμιση του κτιρίου της Σχολής και εν τέλει η παράδοση προς λειτουργία από της Υπηρεσίες τη Ελληνικής Αστυνομίας.




Επειδή η Ελληνική Αστυνομία δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία σε περιφερειακό επίπεδο αποφάσισε να παραχωρήσει – με Προγραμματική Σύμβαση- την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου ολοκλήρωσης των κτιριακών υποδομών της ημιτελούς Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών προϋπολογισμού 3.500.000,00 € στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Μ ως διάδοχο σχήμα της παλαιάς Κρατικής Περιφέρειας που υλοποίησε και το αρχικό έργο.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης η Ελληνική Αστυνομία θα είναι ο κύριος του έργου ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της θα είναι ο φορέας υλοποίησης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στο e-ptolemeos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.