Επτά μαύροι ρινόκεροι που ανήκουν σε ένα είδος υπό εξαφάνιση, πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε ένα νέο καταφύγιο άγριας ζωής στην Κένυα, αναφέρουν σήμερα τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Η κενυατική εφημερίδα Daily Nation ανέφερε πως οι ρινόκεροι πέθαναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο Εθνικό Πάρκο του Ανατολικού Τσάβο, το μεγαλύτερο της Κένυας. Ήταν μεταξύ των 14 μαύρων ρινόκερων που η κενυατική υπηρεσία για την άγρια ζωή είχε αρχίσει τον περασμένο μήνα να μεταφέρει από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι στο Ανατολικό Τσάβο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με τα άγρια ζώα προσπαθούν ακόμη να διαπιστώσουν τα αίτια που οι ρινόκεροι δεν επέζησαν στη μεταφορά, σύμφωνα με το BBC.

Η μετατόπιση ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση εμπεριέχει τη νάρκωσή τους και την ανάνηψη όταν φτάσουν στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στον κόσμο υπάρχουν σήμερα λιγότεροι από 5.500 μαύροι ρινόκεροι, όλοι στην Αφρική. Περίπου 750 απ’ αυτούς ζουν στην Κένυα.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.