Η Πορτογαλία και η Ελλάδα είχαν μια συνάντηση τεχνικής συνεργασίας στη Λισαβόνα για την μετά-μνημονιακή περίοδο μετά την έξοδο από το πρόγραμμα της οικονομικής προσαρμογής.

Αυτή η πρωτοβουλία συμφωνήθηκε από τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Μάριο Σεντένο και τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να γίνει προετοιμασία για την μετα-μνημονιακή φάση στην Ελλάδα, σε πνεύμα διμερούς συνεργασίας.

Η περίοδος μετα-μνημονιακής εποπτείας, που στην περίπτωση της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου, περιλαμβάνει τεχνικές αποστολές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το ΔΝΤ.

Στη συνάντηση δόθηκε μια ευκαιρία να μοιρασθεί και να συζητηθεί ή μετά-μνημονιακή εμπειρία της Πορτογαλίας με πολυμερείς θεσμούς καθώς και η πρακτική όψη της οργάνωσης τέτοιων αποστολών, ενισχύοντας την τεχνική συνεργασία των δύο χωρών.

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης της Πορτογαλίας έληξε στις 30 Ιουνίου 2014. Η Πορτογαλία βρίσκεται τώρα σε φάση μετα-μνημονιακής εποπτείας, κάτω από την επιτήρηση των Ευρωπαϊκών Θεσμών και του ΔΝΤ.

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.