Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις με φορτηγά κατά περαστικών, από τη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο του 2016, μέχρι τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Την απάντηση στο ερώτημα πώς μπορεί κανείς να προστατέψει το κοινό από μια τέτοια επίθεση επιχείρησε να δώσει μια γαλλική εταιρεία με την επωνυμία “La Barriere Automatique”.

Το ειδικό εμπόδιο που δημιούργησε, ένα αναδιπλούμενο κολωνάκι για την ακρίβεια, κατάφερε, όπως αποδείχθηκε σε crash test που διενεργήθηκε στα εργαστήρια του Limonest προ ημερών κοντά στη Λυών, να αντέξει την πρόσκρουση ενός φορτηγού βάρους 7,5 τόνων που είχε αναπτύξει ταχύτητα 80 χλμ/ώρα και να κερδίσει έτσι διεθνή πιστοποίηση!

 

 

 

 

 
Όσο για το φορτηγό; Όπως βλέπουμε και στο σχετικό βίντεο, διαλύθηκε…

Το κολωνάκι σχεδιάστηκε τον περασμένο χρόνο. Πρόκεται για έναν μεταλλικό σωλήνα επιστρωμένο με ανοξείδωτο χάλυβα, ένα τμήμα μήκους 1,8 μέτρων του οποίου, είναι στερεωμένο στο έδαφος. Συνολικού βάρους 350 κιλών διαθέτει ένα βύσμα και μια ηλεκτρονική κάρτα που επιτρέπει την ανύψωσή του.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.