Την «έξωση» του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, από τη ΝΔ ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Την «έξωση» του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, «με βάση τον καταστατικά αυτονόητο σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της ΝΔ».




«Στη ΝΔ δεν χωρούν Δούρειοι Ίπποι» προσθέτει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Αυγενάκης, προαναγγέλοντας μάλιστα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με όλα τα στελέχη των Επιμελητηρίων μελών της Παράταξης.

Της απόφασης αυτής προηγήθηκε σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης όπου το πειθαρχικό συμβούλιο προέβη στη απόφαση της διαγραφής του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μίχαλος είχε διαφοροποιηθεί από την επίσημη θέση της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών, σχετικά με το Σκοπιανό, αλλά και για τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.

Lefteris Avgenakis@l_avgenakis

Με βάση τον καταστατικά αυτονόητο σεβασμό στις αρχές, τις αξίες &τις βασικές θέσεις της ΝΔ,ο κ.Μίχαλος τέθηκε από σήμερα εκτός κόμματος.Στη ΝΔ δεν χωρούν”Δούρειοι Ίπποι”.Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε πολλά σε συνάντηση με όλα τα στελέχη των Επιμελητηρίων μελών της Παράταξης

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μίχαλου αναφέρεται: «Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος.»

» Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι»».

Οι διαφοροποιήσεις που ξεχείλισαν το ποτήρι

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση του Eurogroup για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

«Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο» είχε δηλώσει.




Διαφορετική στάση είχε κρατήσει και σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, εκφράζοντας αισιοδοξία για την επίδραση που θα έχει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία αλλά και για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

«Οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ για τη νέα χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, η τεχνογνωσία που θα χρειαστεί (στο πλαίσιο αυτό), βεβαίως και υπάρχει στην Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί, όπως επίσης και οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για επενδύσεις ένθεν κακείθεν» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οσον αφορά την κριτική που έχει ασκηθεί στη συμφωνία, είχε τονίσει: «Έχει αναλογιστεί ποτέ κάποιος ότι μια χώρα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και μεγάλες υπερδυνάμεις, ως απλή Μακεδονία, κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να γίνει αλλαγή ονομασίας; Νομίζω ότι από τη στιγμή που το θέμα είχε τεθεί από την πλευρά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και αυτό θα διασφαλιστεί από τη συμφωνία -η οποία άλλωστε θα έρθει να επικυρωθεί και από το κοινοβούλιο, έχουμε αρκετά βήματα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί- υπάρχουν μόνο οφέλη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά και το επιχειρηματικό σκέλος».

Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά επίμονα τη διεξαγωγή εκλογώνγια «να απαλλαχθεί ο τόπος από τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά» ο κ. Μίχαλος είχε εκφραστεί κατά των πρόωρων εκλογών, μιλώντας μάλιστα για καραμέλα που πρέπει να σταματήσει.

«Η καραμέλα των πρόωρων εκλογών πρέπει να σταματήσει. Πρόωρες εκλογές, το μόνο που φέρνουν είναι αναστάτωση στην οικονομία και στην κοινωνία. Με βάση το Σύνταγμα προσδιορίζονται κάθε 4 χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε και να υλοποιείται», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.