Την εποχή που η αντιπαλότητα της Ford με την Holden στους αγωνιστικούς στίβους της Αυστραλίας είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, η μπλε οβάλ τράβηξε άσο από το μανίκι της παρουσιάζοντας το 1971 το Falcon GTHO Phase III.

Ένα αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν εντός συνόρων και που παρήχθη σε μόλις 300 αντίτυπα. Χάρη στον θηριώδη V8 κινητήρα των 400 hp το εν λόγω μοντέλο ήταν το ταχύτερο τετράπορτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο εκείνη την εποχή, καθώς χρειαζόταν λιγότερα από 14 δευτερόλεπτα για να καλύψει τα πρώτα 400 μέτρα από στάση, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει ήταν 225 χλμ/ώρα.

Σε επίπεδο αγώνων, κατάφερε με το «καλημέρα» να επικρατήσει της Holden παίρνοντας τη νίκη το 1971 στον φημισμένο αγώνα αντοχής του Μπάθαρστ. Την ίδια χρονιά καθώς και την επόμενη η Ford έφτασε χάρη στο Falcon GTHO Phase III στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών Αυστραλίας, ενώ το 1972 και το ’73 σημείωσε νίκες στο εγχώριο Πρωτάθλημα αυτοκινήτων Tουρισμού.

ford1
Το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως γίνεται αντιληπτό, έχει συλλεκτική αξία και αυτό αποδεικνύεται και από την τιμή πώλησης που έπιασε σε πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Lloyds.

Συγκεκριμένα, ένα Ford Falcon GTHO Phase III χρώματος «Track Red» πουλήθηκε προς 760.000 δολάρια ΗΠΑ, ποσό ρεκόρ για αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Αυστραλία. Το 2007 ένα παρόμοιο μοντέλο είχε πουληθεί σε δημοπρασία προς 553.000 δολάρια ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο Falcon βρισκόταν για πάνω από μια δεκαετία στην κατοχή του διάσημου Αυστραλού παίκτη του κρίκετ, Τζεφ Τόμσον, ο οποίος το κράτησε σε αυθεντική κατάσταση.

Έχει κάνει συνολικά 20.968 χλμ όπως αναφέρει το οδόμετρο, έχει όλα του τα χαρτιά καθώς και πλήρες ιστορικό συντήρησης. Για αυτοκίνητο που κοντεύει να κλείσει μισό αιώνα ζωής, αν μη τι άλλο η κατάστασή του είναι εξαιρετική όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι από τις φωτογραφίες.

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.