Σε ένα νέο, άγνωστο μέχρι τώρα γι’ αυτήν τομέα, δοκιμάζει τις δυνάμεις της η Audi, αυτόν των αγωνιστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συνέβαλε στη σχεδίαση ενός καταμαράν τύπου Nacra 17, με το οποίο οι Γιοχάνες Πόλγκαρ – Καρολίνα Βέρνερ θα λάβουν μέρος σε ρεγκάτες και θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Μάλιστα, η ονομασία που έχει δώσει στο εν λόγω σκάφος παραπέμπει στο πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό SUV, e-tron, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο ευρείας παραγωγής της εταιρίας που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στα τέλη Αυγούστου.

Η εντυπωσιακή κατασκευή που ετοιμάζεται για το αγωνιστικό της ντεμπούτο, κινείται αποκλειστικά με πανιά και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 50 χλμ/ώρα.

Πέρα από την συνδρομή στη σχεδίαση του σκάφους, η Audi αποτελεί και τον βασικό σπόνσορα του γερμανικού πληρώματος και επέλεξε το brand e-tron για να προωθήσει το νέο της μοντέλο μηδενικών ρύπων.

«Το σχέδιο στέλνει ένα σαφές μήνυμα: η Audi είναι έτοιμη για το πλήρως ηλεκτρικό ταξίδι το 2018. Ανοίγουμε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της Audi», ανέφερε μεταξύ άλλων ο σχεδιαστής της Audi, Μαρκ Λίχτε. «Το σχέδιο επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο σχήμα και στην αισθητική».

Στο παρελθόν η Audi βοήθησε τον Γερμανό ιστιοπλόο Φίλιπ Μπούλ να τελειοποιήσει την τεχνική του στο υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα της εταιρίας.

Άλλες εταιρίες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με την ιστιοπλοΐα είναι η Volvo (Volvo Ocean Race) και η Maserati (έχει κατασκευάσει το αγωνιστικό τριμαράν Maserati Multi 70).

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.