Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε ένα «πακέτο» νόμων που ποινικοποιεί τη βοήθεια προς παράτυπους μετανάστες και περιορίζει τη δράση των ΜΚΟ, παρά τις αντιδράσεις από την ΕΕ και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον νόμο, που ονομάζεται επίσημα «Stop Soros», τα άτομα ή οι ομάδες που βοηθούν παράτυπους μετανάστες να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Ουγγαρία θα κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν, είναι ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων της Ανγκελα Μέρκελ και είναι «μπροστάρης» στις αντιδράσεις της ανατολικής Ευρώπης για την ποσόστωση σχετικά με τη διανομή των αιτούντων άσυλο στις χώρες της ΕΕ. Μετά την ενίσχυση του κόμματός του στις εκλογές του Απριλίου, δίνει μάχη κατά των προσφύγων, ενώ στοχοποίησε τον Τζορτζ Σόρος και τις ΜΚΟ που εκείνος στηρίζει, κατηγορώντας τον ότι ενθαρρύνει τη μαζική μετανάστευση προκειμένου να πετύχει την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.

«Οι Ούγγροι δικαιωματικά περιμένουν η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση και τις δραστηριότητες που τη βοηθούν», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Σάντορ Πίντερ. «Το πακέτο “Stop Soros” εξυπηρετεί αυτό το στόχο, ποινικοποιώντας την οργάνωση της παράνομης μετανάστευσης. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα νομοσχέδια για να αποτρέψουμε τη μετατροπή της Ουγγαρίας σε χώρα μεταναστών», σημείωσε ακόμη, σύμφωνα με το Reuters.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.