Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στην δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην Σιάτιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του, όπως αυτή είχε διατυπωθεί στη συνεδρίαση της 6.6.2017 και είχε κατόπιν σε ψήφισμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο εμμένει στο συγκεκριμένο ψήφισμα και διαμαρτύρεται για την υλοποίηση της απόφασης δημιουργίας νέων μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων όπως κατασκευάστηκαν, κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευασθούν σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτού οδικών αξόνων.




Ακολουθεί το Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών από τα πρακτικό υπ΄αριθ. 15/06.06.2018 της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ Β’ 1867/29-05-2017 αναφορικά με την τροποποίηση της υπ’ αρ. 6686/2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξενες αυτής εξέδωσε το παρόν ψήφισμα με το οποίο:

  1. διαμαρτύρεται για την υλοποίηση της απόφασης δημιουργίας νέων μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων όπως κατασκευάστηκαν, κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευασθούν σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτού οδικών αξόνων. Η αύξηση των σταθμών διοδίων στον βασικότερο άξονα της βόρειας Ελλάδας θα έχει άμεσες και ουσιαστικές συνέπειες στις τοπικές οικονομίες καθώς θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους που τη χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο (από και προς τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και την Καστοριά), θα επηρεάσει με τις αυξήσεις στα μεταφορικά και τις τιμές των προϊόντων και θα προκαλέσει περαιτέρω πτώση στην τουριστική κίνηση, ειδικότερα την μεταξύ των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας. Τέτοιες ενέργειες υποδαυλίζουν τις προσπάθειες των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού για στήριξη της οικονομίας και των τουριστικών ροών.



  2. Ζητά από την κυβέρνηση να πιέσει την εταιρεία Εγνατία Οδό Α.Ε. να ακυρώσει την προκήρυξη του διαγωνισμού και παράλληλα από τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να παλέψουν ενάντια στη δημιουργία νέων διοδίων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών

Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.