Ο Χάρι Κέιν ντύθηκε… Πρίγκιπας και έδωσε τη λύση στην Αγγλία, αφού ξεκλείδωσε την άμυνα της Τυνησίας στο 91’ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τα «τρία λιοντάρια»


Ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 11’, ενώ οι «αετοί της Καρχηδόνας» ισοφάρισαν στο 35’ με πέναλτι του Σασί.

Οι παίκτες του Σαουθγκέιτ ξεκίνησαν πολύ καλύτερα το παιχνίδι, όμως ήταν άστοχοι στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκαν πολλούς χώρους και ευκαιρίες, αφού οι Τυνήσιοι αμύνθηκαν πολύ καλύτερα. Μέχρι να έρθει ο Κέιν και να «σώσει» τους Άγγλους στις καθυστερήσεις.

Η επόμενη υποχρέωση των ομάδων είναι το ερχόμενο Σάββατο με την Τυνησία να αντιμετωπίζει το Βέλγιο και την Αγγλία να συγκρούεται με τον Παναμά.

 

Πως έπαιξαν

Η Τυνησία ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3, το οποίο μετατρεπόταν σε 4-5-1 όταν αμυνόταν. Κάτω από τα γκολπόστ ο Χασέν, με την τετράδα της άμυνας να είναι οι Μεριάχ, Σιάμ Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Μααλούλ, ενώ οι τρεις κεντρικοί χαφ ήταν οι Σκιρί, Μπαντρί, Σασί. Ο Φακχερίντ Μπεν Γιουσέφ και ο Σλιτί αγωνίστηκαν στο πλευρό του «φουνταριστού» Καζρί.

Από την άλλη πλευρά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, επέλεξε το σύστημα που δοκίμαζε στα φιλικά (3-5-2). Ο Πίκφορντ ήταν ο πορτιέρε των «τριών λιονταριών», με τους Γουόκερ-Στόουνς-Μαγκουάιρ να συνθέτουν την αμυντική τριάδα τους. Από δεξιά προς τα αριστερά στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Τρίπιερ, Ντέλε Άλι, Χέντερσον, Λίγκαρντ, Γιανγκ, ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Στέρλινγκ-Κέιν.

inner

Το ματς

Η Αγγλία ανέλαβε από την αρχή του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τους Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ να αστοχούν από πλεονεκτική θέση. Εντούτοις, η υπεροχή των «τριών λιονταριών» καρποφόρησε στο 11’, με τον Χάρι Κέιν να ανοίγει το σκορ. Ο επιθετικός της Τότεναμ πλάσαρε σε κενή εστία αφού πρώτα πήρε το ριμπάουντ μετά από την απόκρουση του τερματοφύλακα της Τυνησίας σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ.

inner

Στο 15’ ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τυνησίας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή, καθώς ο τερματοφύλακας Χασέν δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Μπεν Μουσταφά να παίρνει τη θέση του. Οι δραστήριοι μέσοι και επιθετικοί της Αγγλίας συνέχισαν να δημιουργούν πολλά ρήγματα στην άμυνα της Τυνησίας, η οποία δεν «πατούσε» καλά.

Το πρώτο ημίωρο κύλησε με τα «τρία λιοντάρια» να είναι στο προσκήνιο και να κάνουν παιχνίδι έχοντας κατοχή μπάλας (59%) και τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Σχεδόν από το… πουθενά όμως η Τυνησία κέρδισε πέναλτι (35’) με τον Γουόκερ να πέφτει άτσαλα πάνω στον Φαχρεντίν Μπεν Γιουσέφ και τον Σασί να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» και να ισοφαρίζει.

inner

Παρ’ όλα αυτά, οι Άγγλοι δεν πτοήθηκαν και κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, ενώ σε δύο προσπάθειές τους η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι (39’, 44’). Από ‘κει και πέρα, η ουσία είναι πως δεν άλλαξε κάτι και ως εκ τούτου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1, που μάλλον είναι… μαγική εικόνα βάσει ευκαιριών. Άλλωστε, τα 6 σουτ εντός στόχου που είχαν τα «τρία λιοντάρια» ήταν τα περισσότερά τους σε πρώτο ημίχρονο αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1966, αλλά και τα περισσότερα για ομάδα σε πρώτο 45λεπτο στο εν εξελίξει Μουντιάλ!

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, οι Τυνήσιοι προσπάθησαν να ελέγξουν λίγο περισσότερο το ρυθμό του αγώνα, όμως δυσκολεύονταν να περάσουν το κέντρο του γηπέδου. Από την άλλη, οι Άγγλοι δεν είχαν τον τρόπο να βρεθούν σε θέση βολής αφού απέναντί τους βρήκαν την καλά οργανωμένη άμυνα των «αετών της Καρχηδόνας».

Ο Σαουθγκέιτ στο τελευταίο 25λεπτο έβαλε στον αγώνα τους Ράσφορντ, Λόφτους-Τσικ, προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, όμως και πάλι οι παίκτες του έδειχναν βραχυκυκλωμένοι. Τη λύση ωστόσο έδωσε ο Χάρι Κέιν, που ξεκλείδωσε για δεύτερη φορά την άμυνα των Τυνήσιων στο 91’ σε μια φάση που ξεκίνησε από την εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ κι ενώ ο Μαγκουάιρ πήρε την πρώτη κεφαλιά για να βρει αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή τον επιθετικό της Τότεναμ, ο οποίος δεν… συγχωρεί σε τέτοιες περιστάσεις.

inner

Στα υπόλοιπα δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και ως εκ τούτου η Αγγλία πανηγύρισε τη νίκη (2-1) κόντρα στην Τυνησία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τυνησία (Μααλούλ Ναμπίλ): Χασέν (15’ Μπεν Μουσταφά) – Μεριάχ, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Μααλούλ – Σκιρί, Μπαντρί, Σασί – Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί (85’ Καλιφά), Σλιτί (74’ Μπεν Αμόρ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ – Τρίπιερ, Ντέλε Άλι (80’ Λόφτους-Τσικ), Χέντερσον, Λίνγκαρντ (93’ Ντάιερ), Γιανγκ – Στέρλινγκ (68’ Ράσφορντ), Κέιν

Διαιτητής: Βίλμαρ Ρολντάν (Κολομβία)

Γήπεδο: Volgograd Arena

Επιμέλεια: Γιώργος Πετρίδης

Στα υπόλοιπα παιχνίδια:

Με πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου (2 γκολ), το Βέλγιο έκαμψε την αντίσταση του Παναμά επικρατώντας με 3-0




Με το «δεξί» οι Σουηδοί κόντρα στους Νοτιοκορεάτες (1-0)




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.