Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την παραγωγή περίπου 250.000 αυτοκινήτων λόγω των επιπτώσεων που θα έχουν οι υποχρεωτικές εργαστηριακές δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων και την οικονομία καυσίμου.

Η εφαρμογή του κανονισμού της Διεθνούς Διαδικασίας Ελέγχου των Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) την 1η Σεπτεμβρίου θα περιορίσει προσωρινά τη διαθεσιμότητα ορισμένων μοντέλων.

Ήδη πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες βιάζονται να πάρουν αποτελέσματα μέσω των πιο σύνθετων δοκιμών WLTP ώτσε να μπορέσουν να πουλήσουν νέα οχήματα μετά την 1η Σεπτεμβρίου μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Porsche, ο δεύτερος μεγαλύτερος εταίρος του ομίλου VW, δηλώνει ότι θα περιορίσει προσωρινά τον αριθμό των μοντέλων που πωλεί στην Ευρώπη λόγω των συνεπειών του WLTP.

Πηγές από την VW, τις οποίες επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ανέφερε ότι ο κίνδυνος απώλειας τζίρου για τη VW θα μπορούσε να ανέλθει σε δισεκατομμύρια, δεδομένου ότι πολλές χιλιάδες μοντέλα θα μείνουν προσωρινά εκτός αγοράς.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Herbert Diess είπε σε μια συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η παραγωγή του κεντρικού εργοστασίου του Wolfsburg θα σταματήσει για λίγες ημέρες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο μέχρι να προλάβει η VW να κατασκευάσει μοντέλα που πληρούν τα νέα πρότυπα.

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.