Είναι τα οργανικά ή βιολογικά τρόφιμα η υγιής εναλλακτική επιλογή για τα παιδιά;

Πολλοί γονείς πιθανόν να προβληματίζονται σχετικά με το αν θα πρέπει να επιλέγουν βιολογικά προϊόντα για τα παιδιά τους, ώστε να περιορίσουν τους πιθανούς κινδύνους από την παρουσία φυτοφαρμάκων στα μη-βιολογικά φρούτα και λαχανικά.

Συνολικά, θα λέγαμε πως δε μπορεί να δοθεί σαφής απάντηση και συγκεκριμένες οδηγίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες που να έχουν εξετάσει κατά πόσο η αντικατάσταση των μη-βιολογικών προϊόντων από βιολογικά υπερτερεί όσον αφορά στη μακροχρόνια επίδρασή τους στον οργανισμό.

Από την άλλη, αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι πως η συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, δεδομένο που έχει προκύψει από μελέτες στις οποίες συμπεριλήφθηκαν μη-βιολογικά προϊόντα. Έτσι, επί του παρόντος, φαίνεται πως το «κέρδος» είναι μεγαλύτερο από τους πιθανούς «κινδύνους».

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από τα παιδιά, ώστε να εξασφαλίζεται πρόσληψη όλων των απαραίτητων και ευεργετικών συστατικών που περιέχουν.

Από εκεί και πέρα, εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, η προτίμηση σε βιολογικά προϊόντα είναι πιθανό να αποτελεί ασφαλέστερη επιλογή, χωρίς όμως η επιλογή τους να «κοστίζει» σε ποσότητα και ποικιλία.

 

 

 

 

 

neadiatrofis

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.