Την έγκριση της εκταμίευσης 1 δισ. προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανσιμός Σταθερότητας.

Πρόκειται για την υποδόση της τρίτης αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018.

«Εάν η Ελλάδα παραμένει αποφασισμένη στην συνέχιση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν, είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αξιολόγηση […] και η Ελλάδα να βγει επιτυχώς [από το πρόγραμμα] τον Αύγουστο», δήλωσε ο διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της. Ενα ακόμη βήμα ολοκληρώθηκε και επιτρέπει στον ESM να εκταμιεύσει το 1 δισ. που εκκρεμούσε. Η σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM είναι ένας καλός οιωνός για τις συζητήσεις εξόδου από το πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup», σχολίασε ο Μάριο Σεντένο.

Τα χρήματα θα ήταν διαθέσιμα έως αύριο, Παρασκευή 15/6. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το ΔΣ του ESM είχε αναβάλει την έγκριση της εκταμίευσης καθώς τα στοιχεία που είχε καταθέσει η ελληνική πλευρά δεν ήταν επαρκή.

 

 

 

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.