Ακόμα ηχούν νοσταλγικά στα αυτιά μας οι όμορφες φωνές και οι μελωδικές νότες των επτά χορωδιών που συμμετείχαν στη διήμερη 3η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών. Επίτηδες άφησα να περάσει ένα εικοσιτετράωρο για αυτό το άρθρο για να απολαύσω περισσότερο τον απόηχο αυτής της κάλλιστης μουσικής πανδαισίας.




          Την εκδήλωση διοργάνωσε η χορωδία μας ΛίγειαΓρεβενών σε τη συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της πόλης και με τον σύλλογο Γρεβενιωτών Μουσικών και με την υποστήριξη του Δήμου, της Ιεράς Μητροπόλεως, της Περιφερειακής Ενότητας, της ΔΕΚΕΓ και της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών και σαράντα επαγγελματιών – χορηγών τα ονόματα των οποίων  θα αναφερθούν στο τέλος.

          Το Σάββατο παρουσιάστηκαν πέντε συνολικά χορωδίες δύο από τα Γρεβενά και τρεις φιλοξενούμενες. Πρώτη η νεανική χορωδία της Μητρόπολης με ρεπερτόριο από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι και  με μαέστρο τον Οδυσσέα Τάσιουη οποία μας  εξέπληξε ευχάριστα για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στην Μητρόπολη και σε αυτόν τον τομέα. Δεύτερη η χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου, μια υπέροχη παραδοσιακή μονοφωνική χορωδία υπό την διεύθυνση του συστηματικού μελετητή και ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Μπακαλέξη μας που ταξίδεψε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ακολούθησε η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας η οποία τραγούδησε acapellaμε ρεπερτόριο από την Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, τη Μικρασία και την έντεχνη ελληνική Μουσική, μια πολύ δύσκολη αλλά και πολύ επιτυχημένη ερμηνεία με μαέστρο την Μαρία Σγουρίδου . Τέταρτη στη σειρά η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων  η οποία με διευθυντή τον Κωνσταντίνο Μάτη ερμήνευσε με πολύ μεγάλη επιτυχία δύσκολα κομμάτια από την ευρωπαϊκή και ελληνική παραδοσιακή και έντεχνη μουσική. Τελευταία ως οικοδεσπότης παρουσιάστηκε η χορωδία μας η Λίγεια η οποία παρά το νεαρόν της ηλικίας της – μόλις έξι χρονών – με μαέστρο τη Νικολέττα Παπάζογλου ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία δύο παραδοσιακά τραγούδια και τέσσερα από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Η εκδήλωση έκλεισε με τη Μυρτιά (Ν. Γκάτσος – Μίκης Θεοδωράκης)που την τραγούδησαν όλες οι χορωδίες μαζί.

          Την Κυριακή πρώτη παρουσιάστηκε η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», μια ιστορική χορωδία από την πατρίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαβίδ η οποία με διευθυντή τον Ευθύμιο Μαυρίδη μας παρουσίασε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα με ένα παροδοσιακό του Λιτοχώρου και πέντε έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Όλες οι χορωδίες ερμήνευσαν εξαιρετικά τα κομμάτια τους αλλά ο επίλογος με τα φωνητικά σύνολα «CorodiMusicaAntica»του Δ. Δημόπουλου και το Solartissimoτου Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με μαέστρο τον Νίκο Ευθυμιάδη ήταν το κερασάκι της τούρτας της 3ης Χορωδιακής Συνάντησης. Τα δύο φωνητικά σύνολα,αφού ερμήνευσαν άριστα, ξεχωριστά το καθένα, κομμάτια από την κλασική ευρωπαϊκή μουσική, στη συνέχεια παρουσίασαν άψογα ένα ολοκληρωμένο έργο την GLORIAτου A.Vivaldi. Να σημειωθεί ότι τα μέλη των φωνητικών συνόλων ήταν όλοι καθηγητές μουσικής επαγγελματίες και ανάμεσά τους και η δασκάλα μας η κ. Νικολέττα Παπάζογλου. Ήταν πολύ ξεχωριστά και ποιοτικά και τα δύο σύνολα και αποδείχτηκε ότι η σύμπραξη των μουσικών και των Ωδείων παράγει πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

          Κατά γενική ομολογία και των φιλοξενούμενων χορωδιών αλλά και πολλών συμπολιτών μας ήταν ένα πολύ όμορφο διήμερο,καλά οργανωμένο και με πολύ ποιοτικό πρόγραμμα.

          Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα πρώτα όλες τις χορωδίες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, όλα τα μέλη της χορωδίας μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τόσο για την οργάνωση και την εξυπηρέτηση των χορωδιών, όσο και για ερμηνεία των τραγουδιών, καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών και το Σύλλογο Γρεβενιώτων Μουσικών με τους οποίους είχαμε άψογη συνεργασία και στην εκδήλωση αλλά και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους παρουσιαστές της εκδήλωσης τον Χρήστο Μίμη από τον Starfmτο Σάββατο και την Μάγδα Βαμβακίδου την Κυριακή. Θέλω τέλος να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους υποστηρικτές της εκδήλωσης, στο Δήμο Γρεβενών, την Ιερά Μητρόπολη , την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, την ΔΕΚΕΓκαι τους χορηγούς μαςχωρίς την βοήθεια των οποίων δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί η Χορωδιακή μας Συνάντηση.

          Καλό καλοκαίρι σε όλους.

                                                                   Στέργιος Πουρνάρας

                                                          Υπεύθυνος Χορωδίας Λίγεια

                                                          Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών

 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΩΝ

Α. ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

  1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΣ TOURS
  2. ΚΤΕΛΝ.ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  3. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ “GREVENA TRAVEL” – ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΤΑΚΗΣ
  4. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ TRAVEL
  5. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΛΙΑΚΟΣ TRAVEL

Β. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

  1. ΑΙΓΛΗ
  2. ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ
  3. ΜΗΛΙΩΝΗΣ

Γ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ




1.ΜΑΝΙΤΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ  «ΑΥΛΑΙΣ ΓΡΕΒΕΝΑ» – Τηλ:  2462 025402

  1. ΤΑΒΕΡΝΑ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» -Τηλ:24620 25058
  2. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΖΙΩΓΑΣ» – Τηλ: 2462 084477
  3. ΠΙΤΣΑΡΙΑ «ΕΚΑΒΗ» -Τηλ:2462 080593
  4. ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ – ChezLola –Τηλ:2462 028337
  5. ΤΑΒΕΡΝΑ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» -ΚΙΒΡΟΓΛΟΥ –Τηλ: 2462 061267
  6. FASTFOOD«ΛΙΧΟΥΔΗΣ» -Τηλ: 2462 023298
  7. ΨΗΣΤΑΡΙΑ «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ» -Τηλ: 2462 083033
  8. ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΔΕΙΛΙΝΑ» ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΣΤ. –Τηλ: 694 456 6702
  9. ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΣΠΙΤΙΚΟ» -Τηλ: 2462 502292
  10. ΤΑΒΕΡΝΑ «Ο ΤΑΚΑΣ», ΤΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ- Τηλ:2462 022206
  11. ΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΕΥΣΕΩΝ» -Τηλ: 2462 087111

Δ. ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΠΑΓΩΤΑ

  1. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΓΩΤΟ «ΤΟ ΑΓΝΟ»- ΚΑΦΕ«ΑΠΡΟΟΠΤΟ»-ΣΚΟΔΡΑ ΣΟΦΙΑ
  2. ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ «BARAZA» –
  3. LOCOCASADECAFÉ – ΛΟΛΑΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
  4. ΛΩΤΟΣ CLASSIC – ΠΑΠΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
  5. ΚΑΦΕ«ΚΡΥΣΤΑΛ» – ΗΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  6. ΚΑΦΕ «SENSO» – ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

 

  1. E. ΛΟΙΠΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
  2. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΙΝΟΣΑΝΙΔΑΣ «ALFAWOOD»
  3. ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , χαλιά-μοκέτες
  4. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ «ΓΙΩΤΑΣ ΑΕ»
  5. ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΣΑΒΒΙΔΗΣ»
  6. ΑΝΘΗ ΦΥΤΑ «ΒΙΚΥ»
  7. ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΡ. ΤΣΙΑΡΣΙΩΤΗΣ
  8. ΒΙΒΛΙΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  9. ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΔΟΠΟΥΛΟΣ
  10. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Α.Ε.
  11. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ Zoomserie

 

ΣΤ. ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  1. gr
  2. e – grevena portal
  3. star fm
  4. ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.