Μπαινοβγαίνει στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ο περιβόητος Φόρος Υπεραξίας Ακινήτων, ο οποίος ενώ έχει ψηφιστεί εδώ και 3 χρόνια, διαρκώς αναβάλλεται η εφαρμογή του λόγω των καταστροφικών συνεπειών που θα είχε στην “πεθαμένη” κτηματαγορά.

Ενώ, λοιπόν, στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου υπήρχε διάταξη, με την οποία ο ΦΥΑ θα έμπαινε οριστικά στο χρονοντούλαπο της φορολογικής ιστορίας από το 2019, δηλαδή αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του “παγώματος” του, στο τελικό σχέδιο δεν έχει συμπεριληφθεί η κατάργηση του.

Δύο τινά μπορεί να συμβούν από εδώ και πέρα. Είτε η διάταξη να έρθει μαζί με τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ τη Δευτέρα, που είναι και το πιθανότερο είτε να διατηρηθεί σε ισχύ έστω “παγωμένος” και να επανεξεταστεί το ζήτημα προς το τέλος του έτους, όταν συνεκτιμηθούν οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, οι ελληνικές Αρχές θα έπρεπε να επανεξετάσουν το Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων και να προχωρήσουν σε νομοθετική παρέμβαση, εάν κρινόταν σκόπιμο, εντός του Μαίου.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.