Ποιό είναι το μυστικό μιας καλής, σπιτικής σάλτσας ντομάτας; Η απάντηση εξαρτάται από το άτομο που ρωτάτε.

Αλλά σύμφωνα με την Marcella Hazan, ιταλίδα σεφ και μεγάλη κυρία της κουζίνας, το μυστικό συστατικό μιας καλής σάλτσας ντομάτας για μακαρόνια είναι το βούτυρο.

Το να προσθέσεις βούτυρο σε μια σπιτική σάλτσα μπορεί να φαίνεται περίεργο, ειδικά αφού το ελαιόλαδο είναι ο βασιλιάς της ιταλικής κουζίνας. Αλλά φαίνεται ότι η Marcella Hazan είχε δίκιο, το βούτυρο απογειώνει τη σάλτσα της.

Υλικά

  • 800 γραμμάρια ντομάτες σε κονσέρβα
  • 70 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο στα δύο
  • Αλάτι
  • Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίξτε το κρεμμύδι και ροδίστε, ρίξτε αλάτι
  • Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε για 45 λεπτά
  • Ανακατέψτε συχνά και σπάστε τις ντομάτες με μια ξύλινη κουτάλα, ενόσω βράζουν
  • Πετάξτε το κρεμμύδι πριν ανακατέψετε την σάλτσα με τα μακαρόνια σας
  • Γαρνίρετε με άφθονη παρμεζάνα

Η συνταγή της ιταλίδας έχει ντομάτες κονσέρβα. Εξίσου υπέροχη η συνταγή με φρέσκες ντομάτες.

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.