Πάντα ψάχνουμε τρόπους να ενεργοποιήσουμε και να

αυξήσουμε τον μεταβολισμό μας, ώστε να μην παχαίνουμε από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Ειδικά όσοι έχουν αργό μεταβολισμό, δοκιμάζουν τροφές, ειδικές δίαιτεςκαι άλλα που προτείνει η επιστήμη, ώστε να «ξυπνήσουν» τον μεταβολισμό τους και να κάψουν λίπος.

Οι περισσότεροι τρόποι απαιτούν προσπάθεια είτε περιλαμβάνουν την επιλογή των σωστών τροφών είτε κάποιον άλλο τρόπο.

Σύμφωνα με έρευνα, το να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να επανεξετάσεις τον τρόπο που μασάς το φαγητό σου. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι το να τρως αργά το φαγητό σου μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις έως και 10 έξτρα θερμίδες ανά γεύμα, δηλαδή 200 θερμίδες το μήνα.

Και είτε το πιστεύεις είτε όχι, αυτή η πρακτική έχει τις ρίζες της χιλιάδες χρόνια πριν.

Στην Ayurveda -την παμπάλαια, ολιστική σχολή υγείας της Ινδίας -το να μασάς αργά και διεξοδικά είναι ζωτικής σημασίας για την βέλτιστη πέψη, η οποία με τη σειρά της είναι σημαντική για την συνολική υγεία.

Αν και κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το να μασάς αργά δεν αλλάζει το πόσο καλά απορροφούνται οι θρεπτικές ουσίες, υπάρχει σύνδεση με το προσεκτικό και συνειδητό φαγητό.

Με το να τρως αργά και σκόπιμα, μπορείς να καταλάβεις καλύτερα την εμπειρία και το συναίσθημα του κορεσμού. Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι τρώνε αργά τείνουν να παίρνουν λιγότερο βάρος και να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες από αυτούς που τρώνε γρήγορα.

Αλλά πόσο αργά είναι αρκετό;

Στον εγκέφαλό σου παίρνει 20 λεπτά να καταλάβει αν χόρτασες, οπότε προσπάθησε να επεκτείνεις το γεύμα σου για τόσο χρόνο περίπου.

Έρευνα του 2011 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που μασούσαν κάθε μπουκιά 40 φορές, έχασαν 12% περισσότερο λίπος από αυτούς που μασούσαν 15 φορές!

Οπότε μάσα αργά και απόλαυσε το φαγητό σου με την ησυχία σου, χωρίς να βιάζεσαι.

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.