Οδήγηση και smartwatch δεν πάνε μαζί. Αυτό αποφάσισε δικαστής στον Καναδά, που έκρινε ένοχη μία φοιτήτρια για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η Βικτόρια Αμπροουζ θα πληρώσει πρόστιμο 310 δολαρίων, επειδή κοίταξε το Apple Watch της ενώ ήταν σταματημένη σε φανάρι με το όχημά της, στο Οντάριο.

Στο δικαστήριο, η φοιτήτρια ισχυρίστηκε ότι κοίταξε το ρολόι για να δει τι ώρα είναι. Ομως, δεν έπεισε το δικαστή, ο οποίος απάντησε ότι τα smartwatch αποσπούν την προσοχή σαν ένα κινητό που είναι κολλημένο στον καρπό κάποιου.

Η Αμπροουζ πήρε κλήση τον Απρίλιο, όταν ένας αστυνομικός στο University of Guelph την είδε να είναι σταματημένη σε φανάρι, στον χώρο του πανεπιστημίου και να μην ξεκινά μόλις άναψε πράσινο, επειδή η προσοχή της ήταν στραμμένη στο ρολόι.

Από την πλευρά της, εκείνη υποστήριξε ότι φάνηκε πως δεν πρόσεχε τον δρόμο επειδή το Apple Watch απαιτεί δύο αγγίγματα για να εμφανιστεί η ώρα. «Το να ελέγξει κανείς την ώρα απαιτεί κανονικά μια στιγμή. Ακόμη κι αν πρέπει να αγγίξει κάποιος το ρολόι για να ενεργοποιηθεί», είπε όμως ο δικαστής.

 

 

 

 

 

BBC

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.