Οι εθνικιστές ανέκτησαν τον έλεγχο της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, με την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, τερματίζοντας έτσι την επτάμηνη κηδεμονία της Μαδρίτης.

Η αυτονομιστική κυβέρνηση του Κιμ Τόρα, στενού συνεργάτη του πρώην προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, ανέλαβε την ίδια μέρα που ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ισπανίας, ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος έχει πει ότι επιθυμεί να έχει συνομιλίες με τη Βαρκελώνη, αλλά αντιτίθεται στην προοπτική δημοψηφίσματος για την απόσχιση της πλούσιας Ισπανικής περιφέρειας.

Ο Τόρα, μέλος της σκληρής πτέρυγας του κινήματός του, περιστοιχιζόταν κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας από 13 συμβούλους που θα σχηματίσουν την κυβέρνησή του. Όπως δήλωσε, στόχος του είναι να επιτύχει την ανεξαρτησία της Καταλονίας ενώ δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει με τον Σάντσεθ προκειμένου να τερματιστεί η αντιπαράθεση  μεταξύ της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης.

«Αυτή η κυβέρνηση δεσμεύεται να κινηθεί προς την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους με τη μορφή μιας δημοκρατίας», δήλωσε ο Τόρα μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.