Την περασμένη Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, υπογράφτηκε από τον αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Α. Χαρίτση, η πράξη ένταξης της αποπεράτωσης του κτιριακού συγκροτήματος Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018. Ένα έργο ύψους 3.500.000 €, το οποίο αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και των αστυνομικών αρχών.




Η επιτυχία αυτή ήταν το αποτέλεσμα προσπάθειας που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2016, όταν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε λάβει χώρα στα Γρεβενά (θέμα 14ο), αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση και ολοκλήρωση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, με στόχο την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, της μελλοντικής επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων, της στέγασης του Τμήματος Μεταγωγών, αλλά και τη μελλοντική χρήση αυτού από το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Σε μόλις ενάμιση χρόνο, κατορθώσαμε με την πολύτιμη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Γρεβενών, να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Η συμβολή τόσο του Δήμου Γρεβενών όσο και της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ.) ήταν καταλυτικές, ενώ δίχως τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, δεν θα μπορούσαμε σήμερα να μιλάμε για την ένταξη αυτού του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.