Ένας τηλε-ευαγγελιστής από την Λουιζιάνα ισχυρίζεται πως ο Ιησούς του ζήτησε να αγοράσει έναν νέο ιδιωτικό τζετ και ζητά από τους πιστούς του να συνεισφέρουν οικονομικά προκειμένου να το αποκτήσει.

Ο Τζέσι Ντουπλάντις, επικεφαλής των Jesse Duplantis Ministries και ιδιοκτήτης τριών άλλων ιδιωτικών τζετ, ζητά από τους οπαδούς του να συνεισφέρουν έτσι ώστε να αγοράσει ένα ολοκαίνουριο Dassault Falcon 7X, το οποίο στοιχίζει περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του, ο Ντουπλάντις λέει πως τα αεροπλάνα τον φέρνουν πιο κοντά στον Χριστό – τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά – και είχε μια θεία συζήτηση στην οποία ο Ιησούς του ζήτησε να αγοράσει το συγκεκριμένο αεροπλάνο.

«Ήταν μία από τις μεγαλύτερες δηλώσεις που μου έκανε ποτέ ο Κύριος» είπε. «Τζέσι, θέλεις να έρθεις εδώ πάνω που βρίσκομαι;» είπε ο ευαγγελιστής. «Θέλω να αγοράσεις ένα Falcon 7X». Κι λέγοντας «αγοράσει», μάλλον εννοούσε τις δωρεές των πιστών του.

Ο Ντουπλάντις συνεχίζει λέγοντας στους οπαδούς του πως τα αεριωθούμενα αεροπλάνα, ειδικά τα ωραία με καλή απόδοση καυσίμου, επιτρέπουν σε αυτόν και τους βοηθούς του να προσεγγίσουν περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. «Αυτό που θα κάνει είναι να αγγίξει τους ανθρώπους, να φτάσει στους ανθρώπους, να αλλάξει τις ζωές τους» δήλωσε ο Ντουπλάντις για το αεροσκάφος.

Και συνεχίζει να προκαλεί λέγοντας «Πραγματικά πιστεύω ότι αν ο Ιησούς ήταν σήμερα στη γη, δε θα μετακινούνταν με ένα γαϊδουράκι».

Στο βίντεο, ο Ντουπλάντις δείχνει στους οπαδούς του μια φωτογραφία του που στέκεται δίπλα στα άλλα τρία αεροπλάνα του: ένα Cessna Citation 500, ένα IAI Westwind II και ένα Dassault Falcon 50.

Εάν όλα αυτά σας φαίνονται λίγο δαπανηρά, μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι με τις έννοιες της θεολογίας της ευημερίας. Σύμφωνα με τους ευαγγελιστές αυτούς και τους πιστούς τους, τα ωραία πράγματα όπως τα τζετ, τα αυτοκίνητα και τα χρήματα είναι ο τρόπος του Θεού να ευλογεί τους πιστούς για μια πιστή ζωή. Και με τη λογική τους, το να μοιράζονται τον πλούτο τους με την εκκλησία, κάνει το Θεό να τους ευλογεί περισσότερο.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.