Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε από το Μέγαρο Κυρηνάλιο ο εντολοδόχος τεχνοκράτης πρωθυπουργός, Κάρλο Κοταρέλι μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Ο Κάρλο Κοταρέλι ενημέρωσε τον ιταλό πρόεδρο για την όλη κατάσταση και πρόκειται να ξανασυναντηθούν αύριο το πρωί», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προεδρικού μεγάρου, Τζοβάνι Γκράσο.

Οπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα, από τη συνάντηση δεν βγήκε «λευκός καπνός», καθώς δεν ανακοινώθηκε η λίστα των υπουργών, όπως αναμενόταν, καθώς όπως φαίνεται ο Κοταρέλι δεν θα λάβει την στήριξη της βουλής και της γερουσίας.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα προτίθεται ενδεχομένως να προχωρήσει σε άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Πιθανή θεωρείται η προσφυγή στις κάλπες στις 29 Ιουλίου ή στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Κάτι που θα προϋπέθετε, όμως, άμεση διάλυση της βουλής και γερουσίας, και την θητεία του Κάρλο Κοταρέλι ως πρωθυπουργού για δυο μόνο μήνες, ή την παραμονή του Πάολο Τζεντιλόνι στην πρωθυπουργία. Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκαν όλα, σχεδόν, τα κόμματα.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.