Η κλασική ιταλική συνταγή, στην αυθεντική της εκδοχή. Αξιοποιήστε τις φρέσκες ντομάτες της εποχής και μη φοβάστε το τσίλι!

Υλικά

  • 200 γραμμάρια πέννες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γραμμάρια ντομάτες +λίγη πάστα ντομάτα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 φετούλες μπέικον
  • Μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Αφθονη παρμεζάνα ή πεκορίνο

 

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα (όση αντέχετε)
  • Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις ντομάτες και το μπέηκον
  • Σε τηγάνι, ροδίστε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέηκον και το τσίλι
  • Προσθέστε τις ντομάτες και μια κουταλιά πάστα ντομάτα
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αφήστε να σιγοβράσει για 40 λεπτά
  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
  • Προσθέστε τα, όταν βράσουν, στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατέψτε καλά, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Περιχύστε άφθονο τριμμένο τυρί και σερβίρετε

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.