Καλοκαίρι έρχεται και αρχίζουμε να δοκιμάζουμε διάφορες

δίαιτες, διατροφές και ασκήσεις για να βγούμε στην παραλία.

Υπάρχουν πολλές δίαιτες που υπόσχονται εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα, κάτι που όλοι θέλουμε να πετύχουμε.

Ωστόσο, αν δεν έχεις μείνει ευχαριστημένη ή δεν έχεις δει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω σου τις αμφιβόλου ποιότητας δίαιτες και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.

Η διαλείπουσα ή διακοπτόμενη νηστεία δεν είναι ακριβώς δίαιτα, αλλά ένα είδος διατροφής, που εναλλάσσεται ανάμεσα σε περιόδους νηστείας και περιόδους που τρως.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο τι πρέπει να τρως, οπότε μπορείς να τρως το αγαπημένο σου φαγητό σε κανονικές ποσότητες ενώ χάνεις βάρος.

Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι διαλείπουσας νηστείας, αλλά ποιος είναι ο καλύτερος για να χάσεις κιλά;

Η Δρ. Luiza Petre, καρδιολόγος και ειδικός στη διαχείριση βάρους, αναφέρει ότι για να καταλάβεις ποια μέθοδος λειτουργεί για σένα, είναι σημαντικό να ξέρεις πώς βοηθάει στην απώλεια κιλών η διαλείπουσα νηστεία.

Ένας λόγος είναι η βελτίωση της λειτουργίας των ορμονών. Η νηστεία αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης της ανθρώπινης ανάπτυξης κατά 5 φορές, μειώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης και αυξάνει την λεπτίνη, την ορμόνη που μειώνει την πείνα και ανεβάζει τον ρυθμό μεταβολισμού. Αυτός ο συνδυασμός αυξάνει το κάψιμο του λίπους στο σώμα, που χρησιμοποιείται πλέον στην ενέργεια.

Η διαλείπουσα νηστεία αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού από 4% σε 14% και θα κάνει το σώμα σου από το να καίει σάκχαρο σαν καύσιμο να καίει λίπος.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι σε βοηθάει να δημιουργήσεις ένα έλλειμμα θερμίδων, γιατί είναι λιγότερο πιθανόν να παραφάς αν το «παράθυρο» είναι μικρότερο ή αν τρως λίγο. Ακόμη, μειώνεις τις λιχουδιές, κάτι που βοηθάει στην απώλεια βάρους.

«Όταν τα αποθηκευμένα επίπεδα σακχάρου έχουν εξαντληθεί, το σώμα σου θα σταματήσει να τα λαχταρά», αναφέρει η γιατρός.

Η καλύτερη μέθοδος διαλείπουσας νηστείας για απώλεια βάρους είναι αυτή που θα μπορείς να ακολουθήσεις και θα διευκολύνει το πρόγραμμά σου. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και το σώμα του αντιδρά με άλλον τρόπο.

Μερικές μέθοδοί της είναι οι εξής:

1. 16:8 ή Leangains: Νήστεψε για 16 ώρες και μετά φάε μέσα σε 8 ώρες, κάθε μέρα. Όσοι την διαλέγουν, τρώνε 12-8.

2. 5:2 ή γρήγορη δίαιτα: Δύο φορές την εβδομάδα (όχι συνεχόμενα) περιορίζεις τις θερμίδες σε 500 την ημέρα (600 για τους άνδρες) και για τις άλλες 5 μέρες, τρως σαν να μην είσαι σε δίαιτα.

3. Φάε, σταμάτα, φάε: Η μέθοδος περιλαμβάνει νηστεία για 24 ώρες μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

4. Η δίαιτα του πολεμιστή: Νήστεψε όλη μέρα και μετά φάε ένα μεγάλο γεύμα για βραδινό. Ωμά φρούτα και λαχανικά, φρέσκος χυμός και πρωτεΐνη, αν θέλεις, επιτρέπονται κατά το «παραθυράκι» της νηστείας.

5. Μία μέρα εναλλάξ: Μια μέρα νηστεύεις και την επόμενη τρως κανονικά και επαναλαμβάνεις.

6. Ένα γεύμα την ημέρα ή 23:1: Νήστεψε για 23 ώρες και φάε ένα γεύμα την ημέρα μέσα σε μια ώρα.

Η γιατρός προτείνει να βρεις μια μέθοδο που είναι φυσική, κάτι που μπορείς να διατηρήσεις.

Πάρε 2-4 εβδομάδες για να συνηθίσεις την διαλείπουσα νηστεία και να επιτρέψεις σε σώμα και μυαλό να εγκλιματιστούν και να δουν αποτελέσματα. Μην φοβηθείς να αλλάξεις μέθοδο, αν δεις ότι η πρώτη του επιλογή δεν λειτουργεί.

Αξίζει την προσπάθεια και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά, πάντα με προσοχή στην υγεία μας, φυσικά.

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.