ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

«Τραγουδάμε γιατί συνειδητοποιούμε το ουσιώδες της στιγμής και το μεταποιούμε σε ομορφιά γιατί αυτή αναζητάμε τραγουδώντας. Την χαμένη κατοικία της ψυχής μας».

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (19-5), στον χώρο του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ –ΑΜΘ στην Καβάλα, η 22η Χορωδιακή Συνάντηση , όπως διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Μουσικής Καβάλας .

Φέτος στην Χορωδιακή Συνάντηση συμμετείχαν πέντε μουσικά σχήματα των χορωδιών της Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς «Έρκυνα», της Χορωδίας Λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας, της Χορωδίας «Λίγεια» Γρεβενών , της Χορωδίας «Ολύμπια Ωδή» της Κατερίνης και της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας.




Ο πρόεδρος του Καβαλιώτικου συλλόγου κ. Λυμπεράκης Δημήτρης στο καλωσόρισμα και τον χαιρετισμό του προς το φιλόμουσο κοινό του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Καβάλας που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο, είπε πως η κοινωνική και πολιτική συμπόρευση ανάγει τον εθελοντή χορωδό σε κατασκευαστή μουσικών μύθων κα σε ταξιδιώτη που ανακαλύπτει όλο και περισσότερα χορωδιακά μονοπάτια. Τον ανάγει σε πλάστη μουσικών αναστεναγμών, ψιθύρων, αιτημάτων, καημών, σε πλάστη γήινων και ανθρώπινων στιγμών.
Οφείλω να πω, συνέχισε ο κ Λυμπεράκης, πως από το 1975 η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, τιμά τη πόλη και την ιστορία της. Σ αυτή την χορωδία υπάρχουν κάποιοι και κάποιες που υπηρετούν τον εθελοντισμό και την συμμετοχικότητα επι 40 χρόνια χωρίς φωνές και τύμπανα, όπως οι αληθινοί πλάστες του πολιτισμού. Σημείωσε μια ζηλευτή τροχιά εντός και εκτός Ελλάδας πάντα με σεμνότητα . Γίναμε φέτος 22 ετών και σήμερα είμαστε για μία ακόμη φορά στο ΤΕΙ, πάντα με την στήριξη της Συγκλήτου, ηθική και υλική ,της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Καβάλας.
Φέτος έχουμε καλέσει συγχωροδούς από τα Γρεβενά που ανταποδίδουν τη πρόσκλησή μας με την συμμετοχή της δικής μας χορωδίας στο χορωδιακό φεστιβάλ Γρεβενών που θα γίνει στις 9 Ιουνίου .




Έχουμε καλέσει χορωδούς από την Κατερίνη, την Λάρισα και την Λειβαδιά. Όλοι μαζί 250 χορωδοί , καταθέτουμε τη μουσική μας χορωδιακή πρόταση και κουβεντιάζουμε απλά και φιλικά όπως μόνο των ελλήνων οι κοινότητες το καταφέρνουν, κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας κ Δημήτρης Λυμπεράκης.

Δείτε εικόνες:

*Βιβή Σοφιανού
Δημοσιογράφος της Καθημερινής Εφημερίδας της Καβάλας Νέα Εγνατία και του kavalapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.