Ο 17χρονος μαθητής έχει συλληφθεί και κρατείται ως ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία τουλάχιστον 8 ανθρώπων

Ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής φέρεται να είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Λύκειο του Σάντα Φε στο Τέξας.

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και 12 οι τραυματίες από την επίθεση, όπως αναφέρουν στους ιστοτόπους τους οι τοπικές εφημερίδες, επικαλούμενες νοσοκομειακές πηγές.

Ο ελληνικής καταγωγής μαθητής έχει συλληφθεί και κρατείται ως ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία τουλάχιστον 8 ανθρώπων, αφού άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο. Ένα δεύτερο πρόσωπο έχει προσαχθεί και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη, είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.




Ο Παγουρτζής φέρεται ότι είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες του ίδιου να φορά ένα μπλουζάκι με τη φράση Born to Kill (“Γεννημένος να σκοτώνει”) ενώ σε άλλον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν φωτογραφίες του με ένα όπλο και ένα μαχαίρι. Οι λογαριασμοί του 17χρονου στα social media έχουν κατέβει αλλά ήδη τα διεθνή μέσα κυκλοφορούν φωτογραφίες τους από screenshots.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 8 με 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Χάρις.

Σκόπευε να αυτοκτονήσει, αλλά παραδόθηκε

Ο δράστης σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία, αποκάλυψε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

“Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει” είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

Άλλα δύο πρόσωπα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται, πρόσθεσε. Δεν ανέφερε το όνομα του δράστη, ούτε των δύο άλλων ανθρώπων που έχουν συλληφθεί.

Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. “Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών”, εξήγησε ο κυβερνήτης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (…) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα”, πρόσθεσε.

news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.