Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, με τον Δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Χρήστο Τριγώνη, παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών, Χρήστο Αθανασίου Μπγιάλα.

Ο κ. Δασταμάνης ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών για θέματα που σχετίζονται με τη λύση και την εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Δήμου Γρεβενών Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ (Αν.Δη.Γ. Α.Ε. ΟΤΑ), στην οποία ο Δήμος Γρεβενών κατέχει το 99% των μετοχών της.




Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις επικείμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1», ο κ. Δασταμάνης ενημέρωσε τον υπουργό για την πρόσφατη πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών να απορρίψει το ψήφισμα της ΚΕΔΕ περί απόσυρσης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1». Η θέση της δημοτικής Αρχής για τις επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, εκφράστηκε με την πλειοψηφία των συμβούλων να τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής.

Ο δήμαρχος Γρεβενών ενημέρωσε τον κ. Σκουρλέτη ότι οι υπηρεσίες του δήμου ήδη ωριμάζουν μελέτες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις που προβλέπουν οι σχετικές Προσκλήσεις των «ΦιλόΔημος» και «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Γρεβενών ότι θα εξεταστούν διεξοδικά τα ζητήματα που έθεσε και οι επιλογές του υπουργείου για την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στο θέμα της Αν.Δη.Γ. Α.Ε. ΟΤΑ. Πρόσθεσε επίσης ότι μέσα από τα νέα Προγράμματα «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», δίνεται η δυνατότητα στους δήμους της χώρας να υλοποιήσουν έργα και δράσεις, που αναμφισβήτητα έχουν θετικές επιδράσεις για την τοπική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, καθότι επιλύουν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση των τοπικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.