Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Γρεβενών

17 Μαΐου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, με τον Δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Χρήστο Τριγώνη, παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών, Χρήστο Αθανασίου Μπγιάλα.

Ο κ. Δασταμάνης ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών για θέματα που σχετίζονται με τη λύση και την εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Δήμου Γρεβενών Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ (Αν.Δη.Γ. Α.Ε. ΟΤΑ), στην οποία ο Δήμος Γρεβενών κατέχει το 99% των μετοχών της.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις επικείμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1», ο κ. Δασταμάνης ενημέρωσε τον υπουργό για την πρόσφατη πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών να απορρίψει το ψήφισμα της ΚΕΔΕ περί απόσυρσης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1». Η θέση της δημοτικής Αρχής για τις επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, εκφράστηκε με την πλειοψηφία των συμβούλων να τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής.

Ο δήμαρχος Γρεβενών ενημέρωσε τον κ. Σκουρλέτη ότι οι υπηρεσίες του δήμου ήδη ωριμάζουν μελέτες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις που προβλέπουν οι σχετικές Προσκλήσεις των «ΦιλόΔημος» και «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Γρεβενών ότι θα εξεταστούν διεξοδικά τα ζητήματα που έθεσε και οι επιλογές του υπουργείου για την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στο θέμα της Αν.Δη.Γ. Α.Ε. ΟΤΑ. Πρόσθεσε επίσης ότι μέσα από τα νέα Προγράμματα «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», δίνεται η δυνατότητα στους δήμους της χώρας να υλοποιήσουν έργα και δράσεις, που αναμφισβήτητα έχουν θετικές επιδράσεις για την τοπική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, καθότι επιλύουν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση των τοπικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων.

This entry was posted on Πέμπτη, 17 Μαΐου, 2018 at 18:03 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply