Είναι ένα πιάτο που τρώγεται χειμώνα-καλοκαίρι. Είτε για να συνοδεύσει κρέατα και κοτόπουλο, είτε μόνο με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 800 γραμμάρια πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 70 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο
  • Σε ταψάκι βάλτε μια στρώση πατάτες, απλώστε λίγα σκόρδα, λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο γάλα
  • Συνεχίστε με άλλη στρώση, σκόρδα, κρέμα κλπ.
  • Αλατίστε κάθε στρώση, ρίξτε πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
  • Ρίξτε από πάνω το τριμμένο τυρί
  • Ψήστε για 45 λεπτά

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.