Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανακότα φράουλα

15 Μαΐου, 2018 by Σταματίνα

Ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
  • ⅓ φλιτζ. μέλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 2 κ.σ. μπράντι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μην βράσει το γάλα.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα για περίπου 2 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
  6. Είκοσι λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα, μαρινάρουμε στο μπράντι και τη ζάχαρη τις φράουλες και προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 15 Μαΐου, 2018 at 13:51 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply