Το να πέσετε θύματα παράσιτων ή ζωυφίων στο ξενοδοχείο όπου κλείσατε να πάτε διακοπές είναι πολύ κακό. Το χειρότερο όμως είναι να τα πάρετε μαζί σας στο σπίτι, φεύγοντας.

Ανεξάρτητα από το αν μείνετε κάπου για μια νύχτα ή αν έχετε σκοπό να περάσετε μια εβδομάδα σε ένα θέρετρο πέντε αστέρων, είναι πολύ (μα πολύ) πιθανό το κρεβάτι σας να είναι ήδη υπό κατάληψη.

Εξάλλου, η ύπαρξη παρασίτων «δεν καθορίζεται από την γενικότερη εικόνα ενός ξενοδοχείου» σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler, για αν μπορέσετε πολύ εύκολα να καταλάβετε αν έχετε παρέα στο κρεβάτι σας. H Βίβλος του ταξιδιώτη, μετά από έρευνα ετών και με τη βοήθεια εταιρείας αποπαρασίτωσης που βρίσκεται σε περισσότερες από 60 χώρες, αποκαλύπτει τα εξής.

Ξεκινήστε με το προφανές

Πρώτα απ’ όλα μην αφήνετε τη βαλίτσα σας στο κρεβάτι ή στο πάτωμα όπου είναι πιο πιθανό να συναντήσετε παράσιτα. Χρησιμοποιήστε την ειδική σχάρα αποσκευών ή τοποθετήστε τη βαλίτσα σας σε σκληρή επιφάνεια, όπως για παράδειγμα ένα τραπέζι. Από εκεί και πέρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι και το πιο προφανές: το κρεβάτι του ξενοδοχείου. Βεβαιωθείτε ότι ψάχνετε για κηλίδες αίματος, ζωντανά παράσιτα και μικροσκοπικά αυγά στο μέγεθος σπόρου μουστάρδας ή κόκκου άμμου κατά μήκος του στρώματος και των φερμουάρ, κάτω από το στρώμα και σε κάθε γωνία του κρεβατιού. Δεν εννοούμε μόνο να σηκώσετε τη μία γωνία για να δείτε. Θα πρέπει να το κάνετε και για τις τέσσερις.

Μην σταματάτε στο κρεβάτι
Όπως αποκαλύπτει το Condé Nast Traveler τα παράσιτα ζουν σε απόσταση μικρότερη από τα οκτώ μέτρα από εκεί που κοιμόσαστε. Ελέγξτε λοιπόν τα φερμουάρ και τα καλύμματα του καναπέ και των καρεκλών στο δωμάτιο. Επίσης ελέγξτε κάτω από τα κουμπιά και στις γραμμές των επίπλων. Κοιτάξτε στην περιοχή όπου το χαλί συναντά το πάτωμα και, πριν βγάλετε και κρεμάσετε τα ρούχα σας, φροντίστε να ελέγξετε τις γωνίες των ντουλαπών και τα συρτάρια. Χρησιμοποιήστε τον φακό του τηλεφώνου σας για να δείτε παράσιτα ή αυγά σε δύσκολα σημεία (δηλαδή στις γωνίες).

Να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε δωμάτιο
Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, ελέγξτε το κομοδίνο. Αν δείτε σημάδια από παράσιτα ή αυγά στις κορνίζες, τις γωνίες των συρταριών ή γύρω από τα φωτιστικά, ενημερώστε το ξενοδοχείο και ζητήστε να μετακινηθείτε σε διαφορετικό δωμάτιο -ένα που δεν βρίσκεται ακριβώς πάνω, κάτω ή δίπλα στο δωμάτιο που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή.

Καλή και μοναχική διαμονή!

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.