Η ομοσπονδία «κατάφερε» να τα κάνει μαντάρα με την απόφαση για Μπορμπαλάν και όχι μόνο. Πρόκειται για επιλογή που φανερώνει την αδυναμία της ΕΠΟ να κάνει ακόμα και τα αυτονόητα. Η διοίκηση της «εξυγίανσης» δεν ήταν σε θέση ν’ αποφασίσει ούτε για τον διαιτητή.

Έφτασε λοιπόν η μέρα του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία και αυτό μπορεί να το πει κάποιος με βεβαιότητα, πριν καν γίνει η σέντρα. Αυτό όμως είναι και το μεγάλο πρόβλημα, ότι πρόκειται για μιαν αναμέτρηση που θα την συζητά το ελληνικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα πενήντα χρόνια, λόγω της απόφασης που έλαβε η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η επιλογή της ΕΠΟ να ορίσει ξένο διαιτητή φανερώνει πρώτα απ’ όλα την αδυναμία ή την ανικανότητα για την λήψη και των πιο απλών αποφάσεων. Τι πιο απλό για την ΕΠΟ να όριζε έναν Έλληνα διαιτητή για να σφυρίξει τον τελικό.

Διαβάσαμε πολλά στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Ακόμα και για το ποιον διαιτητή επιθυμούσε η μια ομάδα και ποιον η άλλη. Και είδαμε όλοι μιαν απόφαση από πλευράς ΕΠΟ που αν μη τι άλλο καταργεί κάθε λογική.

Είναι ένα πισωγύρισμα για το οποίο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος. Η συγκεκριμένη απόφαση θα αποτελεί «μνημείο» ανοργανωσιάς και ανευθυνότητας στα επόμενα χρόνια και όλοι στο μέλλον θα συζητούν για την απίστευτη επιλογή. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα κοντραριστούν λοιπόν απόψε σ’ έναν τελικό στον οποίο το κεντρικό πρόσωπο θα είναι ξανά ο διαιτητής.




Ο Ισπανός Νταβίντ Μπορμπαλάν. Για ν’ ακριβολογούμε όμως δεν είναι ο Ισπανός το θέμα. Το πρόβλημα είναι η διοίκηση της ΕΠΟ που δεν μπορεί να πάρει απόφαση ούτε για τα αυτονόητα. Και όσο και αν κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ένα είναι το σίγουρο. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως τέτοιου είδους «τακτικισμοί» πηγαίνουν το ποδόσφαιρο μας πολλά χρόνια πίσω.

Αν αυτό δεν απασχολεί την διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας τότε η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπό την παρούσα διοικητική κατάσταση, μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που όλοι αντίκρισαν την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετώπισε την χρονιά που τελειώνει με τον αποψινό τελικό, τόσα πολλά προβλήματα που εύλογα αναρωτιέται κάποιος αν υπάρχει κάτι που δεν το έχουμε δει. Ότι και να πει κάποιος για τα όσα έχουν γίνει φέτος, με αποκορύφωμα τα γεγονότα για τον τελικό, ίσως και να ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, όσο ο ΠΑΟΚ θα έχει στο μυαλό του τα όσα έγιναν στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες της Ένωσης να πάρει και το Κύπελλο. Άλλο εκείνο το ματς στην Τούμπα και όσα επακολούθησαν και άλλο το αποψινό.

 

Χριστόφορος Ευαγγελάτος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.