Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διατροφικά tips την περίοδο του θηλασμού

12 Μαΐου, 2018 by Σταματίνα

Είναι μια απαιτητική περίοδος από όλες τις απόψεις, συνεπώς και οι διατροφικές σας συνήθειες πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες. Πάμε να δούμε τους κυριότερους:

Την περίοδο του θηλασμού δεν πρέπει να διπλασιάσετε τις ποσότητες φαγητού, αλλά να αυξήσετε κατά 500 περίπου τις θερμίδες που προσλαμβάνετε.

Όσον αφορά την πρόσληψη υγρών κι εδώ δε χρειάζονται υπερβολές. Να ενυδατώνεστε με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες, αφού ο θηλασμός δεν προκαλεί αφυδάτωση. Αν πιέζετε τον εαυτό σας να καταναλώνετε περισσότερα υγρά, ενδέχεται να υπάρξει επίπτωση στην ποιότητα του γάλακτος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες πρέπει να περιλαμβάνουν την κατανάλωση ποικίλων υγιεινών τροφών (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γαλακτοκομικά προϊόντα κτλ).

Γενικότερα, με το θηλασμό χάνετε κάποια λίγα κιλά, με την προϋπόυεση ότι δεν κάνετε συστηματικά καταχρήσεις και γενικά κάνετε ισορροπημένη διατροφή.

Επειδή οι ανάγκες σας για πρόσληψη βιταμίνης D την περίοδο του θηλασμού είναι αυξημένες, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με το πώς θα το καταφέρετε.

Τέλος, αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και μειώστε τις ποσότητες καφεΐνης σε ημερήσια βάση.

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 12 Μαΐου, 2018 at 15:09 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply