Να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία του Ιραν αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στον Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Οπως αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενο αξιωματούχο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως σχεδιάζει να ανακοινώσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επαναφέρουν όλες τις κυρώσεις που είχαν αρθεί λόγω της συμφωνίας του πυρηνικού προγράμματος και να επιβάλλουν πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις, όπως ανέφερε αξιωματούχος.

Δεύτερος αξιωματούχος, που είναι εξοικιωμένος με τις διαπραγματεύσεις, τόν ισε πως οι συνομιλίες με το Ιράν κατέρρευσαν από την επιμονή του Τραμπ να διατηρηθούν αυστηρά όρια στην παραγωγή πυρηνικού καυσίμου του Ιράν μετά το 2030.

Πληροφορίες του Reuters, ωστόσο, που επικαλείται τον Λευκό Οίκο και Ευρωπαίο αξιωματούχο διαψεύδουν το δημοσίευμα των NYT, τονίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος «ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο».

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.