Σας προτείνω να μαρινάρετε ελαφρά το κρέας σε μαρινάδα σκόρδου και αρωματικών πριν το απολαύσετε με ντοματίνια, σκέτα. Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια κρέας φιλέτο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1/2 φλυτζάνι ξύδι κόκκινο
  • 2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 φλυτζάνια ντοματίνια
  • 1/2 κρεμμύδι σε λωρίδες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάλτε το κρέας σε ένα σκεύος και προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, τη ρίγανη, το ξύδι και το ελαιόλαδο

  • Το καλύτερο είναι να τα ρίξετε όλα μαζί σε μια σακούλα τροφίμων, να την κλείσετε καλά και να την βάλετε στο ψυγείο για 4 ώρες -Ετσι η μαρινάδα αρωματίζει απόλυτα το κρέας
  • Αν όχι, γυρίστε το κρέας μέσα στο σκεύος πολλές φορές
  • Ανάψτε το γκριλ ή το μπάρμπεκιου και ψήστε το φιλέτο σας όσο καλοψημένο το θέλετε
  • Ρίξτε με το πινέλο λίγη από τη μαρινάδα, όσο το ψήνετε
  • Βάλτε το σε πιατέλα και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες
  • Κόψτε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι, τοποθετήστε τα όλα σε πιάτο -Σερβίρετε με σάλτσα  chimichurri (μαϊντανό, ρίγανη, πράσινα κρεμμυδάκια, σκόρδο, μπούκοβο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι)

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.